(Bes)pravna bitka

Boška Ćavar: Moj rad je moja kampanja

Vijesti / Politika | 11. 12. 2020. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Medijski natpisi da se ovom tužbom radi na mojoj promidžbi. Ja moram reći da sam samohrana majka i ne odgovara mi da me policija posjećuje i uručuje poziv kao osumnjičeniku bez da navode o čemu se radi. Meni nije prijatno i želim skrenuti pažnju na godine i svoje zdravstveno stanje. Ne želim takav publicitet, želim da moj rad bude moja kampanja i da kao takva budem izabrana u Gradsko vijeće'', rekla je Boška Ćavar na konferenciji za medije Naše stranke, koja je danas organizirana u Mostaru, nakon što je objavljeno da je na zahtjev Tužiteljstva HNŽ-a dobila poziv iz Policijske uprave Mostar za saslušanje kao osumnjičena osoba.


Podsjetimo, Boška Ćavar iz Mostara koju je javnost upoznala kao ženu koja je uspjela dobiti pravnu bitku i zaustaviti bespravnu gradnju u dvorištu zgrade u kojoj živi, ima zakazno saslušanje  danas 17 sati u prostorijama Policijske uprave Mostar, što je objavila na svom Facebook profilu, gdje joj brojni sugrađani iskazuju podršku.

Prijavu protiv Boške Ćavar su podnijeli investitori kojima je omela planove u bespravnoj izgradnji objekta za koji je rupa iskopana preko noći u dvorištu zgrade koja se nalazi na broju 23 u ulici Kneza Domagoja. U kaznenoj prijavi koju su, prema pisanju portala Klix.ba, Ante Vidačak i Božo Krstanović 8. studenog 2020. podnijeli preko svoje odvjetnice, terete je za prevare, iznude i sprečavanje službene osobe u vršenju dužnosti.

Ćavar se našem portalu ranije obratila pismom navodeći da zna da je prioritet u Tužiteljstvu.

''Tužilaštvo bavilo privatizacijom Sokola, propasti Aluminija, Fabrike duvana, rekonstrukcijom hotel Mostara te mjenjanjem postojećih gabarita mimo pravila struke u vrijeme Korone. Iz dokumenata koji su u prilogu se vidi da investitori nisu mogli napraviti nikakav iskop ali su se drznuli po dogovoru sa odgovornim osobama u Katastru izmjeniti Urbanistički plan na tom djelu grada iako su postojala zakonska rješenja Odjela za prostorno planiranje'', rekla je Ćavar.

Nakon što su suradnici Boške Ćavar objavili da proces smatraju montiranim političkim procesom. Tužiteljstvo BiH je poslalo priopćenje u kojem ističe kako ne rade po političkom diktatu.

''Provjere navoda iz kaznenih prijava Tužiteljstvo obavlja putem policijskih agencija, a neke istražne radnje tužitelji poduzimaju neposredno. U konkretnom slučaju postupajući tužitelj je od PU Mostar zatražio poduzimanje određenih radnji u cilju provjere navoda iz zaprimljene kaznene prijave, te uzimanje iskaza, što je uobičajena praksa'', priopćeno je iz Tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close