Provjere

Tužiteljstvo o slučaju Boške Ćavar: Ne radimo po političkom diktatu

Vijesti / Flash | 11. 12. 2020. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Tužiteljstvo HNŽ je dana 9. listopada 2020. godine zaprimilo kaznenu prijavu protiv B.Ć. iz Mostara, zbog više kaznenih djela od strane više prijavitelja, te formiralo KTA predmet.

Sukladno Zakonu o kaznenom postupku, Tužiteljstvo je dužno uzeti u rad sve prijave koje zaprimi, te nakon obavljenih provjera navoda iz prijave po potrebi provesti istragu, a potom donijeti tužiteljsku odluku", stoji u priopćenju za javnost iz Tužiteljstva HNŽ.

Provjere navoda iz kaznenih prijava Tužiteljstvo obavlja putem policijskih agencija, a neke istražne radnje tužitelji poduzimaju neposredno.

U konkretnom slučaju postupajući tužitelj je od PU Mostar zatražio poduzimanje određenih radnji u cilju provjere navoda iz zaprimljene kaznene prijave, te uzimanje iskaza, što je uobičajena praksa.

Po obavljanju svih potrebnih provjera i utvrđivanja činjenica, te prikupljenih dokaza tužitelj će donijeti tužiteljsku odluku.

To što se ove aktivnosti odvijaju u vrijeme kako to netko želi povezati, "predizborne kampanje u Gradu Mostaru", za rad Tužiteljstva je potpuno bez značaja.

Iz navedenih razloga Tužiteljstvo najenergičnije odbacuje bilo kakve insinuacije da se radnje poduzimaju po nečijem političkom diktatu. Očito je da se pogrešnim i neistinitim prikazivanjem rada želi umanjiti i obezvrijediti profesionalan i vrlo uspješan rad ovog Tužiteljstva na suzbijanju organiziranog kriminaliteta i provođenja akcija protiv počinitelja najtežih oblika kaznenih djela (razbojstava, teških krađa, trgovine opojnim drogama i dr.) na području HNŽ/K, o čemu je javnost putem objektivnih medija dobro upoznata.

Tužiteljstvo HNŽ/K kao pravosudno tijelo u svim formiranim predmetima postupa i ubuduće će postupati sukladno zakonu, profesionalno, nepristrano i neovisno o bilo kakvom političkom utjecaju", stoji na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close