Politika

Borenović: Gospodarstvo trpi zbog SNSD-a i HDZ-a

Gospodarstvo trpi, smatra on, zbog vlasti koja nema osjećaja za ekonomske probleme i sve prebacuju na čisto politički teren.
Vijesti / Politika | 28. 05. 2020. u 15:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović smatra da nije neočekivano, ali ipak je porazno što Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH odbijaju da pomognu gospodarstvu, i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH.

Podsjeća da su zastupnici te dvije stranke u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH glasali protiv Prijedloga zakona o dopuni Zakona o PDV, kojim se plaćanje PDV-a pomjera za posljednji dan u mjesecu.

Borenović kaže da je to bila prilika da se olakša gospodarstvenicima, ali posredno i radnicima da prebrode krizni period nastao tijekom vanrednog stanja, čije posljedice se danas osjećaju, a što će trajati duži period, priopćeno je iz PDP-a.

Gospodarstvo trpi, smatra on, zbog vlasti koja nema osjećaja za ekonomske probleme i sve prebacuju na čisto politički teren.

''Odbijanje ovog prijedloga, ali i činjenica da se obećane mjere još ne provode i da, na primjer, mnogi radnici u Republici Srpskoj još čekaju isplate minimalnih plaća za period u kojem je gospodarskim subjektima bio zabranjen rad, govori da ne postoji osjećaj odgovornosti za stanje u koje je zbog amaterizma vlasti dovedeno gospodarstvo'', ističe Borenović.

Izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, nakon rasprave po hitnom postupku, nisu danas na sjednici u Sarajevu prihvatili Prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV).

Protiv prijedloga su bili zastupnici SNSD i HDZ, "za" su bili zastupnici iz reda bošnjačkog naroda, dok je zastupnik Mladen Bosić iz SDS bio uzdržan.

Kopirati
Drag cursor here to close