Sve zbog sredstava MMF-a

Dodik: Vlada RS-a će sutra tužiti guvernera Centralne banke BIH

Republici Srpskoj već stigla na naplatu prva rata kamata na osnovu odobrenog kredita, a ta sredstva još nismo dobili., kazao je.
Vijesti / Flash | 27. 05. 2020. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) Milorad Dodik najavio je da će Vlada Republike Srpske (RS) već sutra donijeti odluku da tuži guvernera Centralne banke Bosne i Hercegovine, jer nisu raspoređene sredstva od Međunarodnog monetranog fonda (MMF).

"Želim obavijestiti javnost da je Republici Srpskoj već stigla na naplatu prva rata kamata na osnovu odobrenog kredita, a ta sredstva još nismo dobili. Zato će Vlada već sutra donijeti odluku da tuži guvernera Centralne banke koji osporava realizaciju", ustvrdio je Dodik danas u izjavi novinarima u Foči.

Kazao je da će SNSD podržati sve aktivnosti u Vijeću ministara BiH kako bi se odobrila sredstava da se lokalni izbori održe.

"Čim ta odluka dođe od ovlaštenih predlagača, naši članovi Vijeća ministara će tu odluku podržati, ali je očigledno da nema suglasnosti, kao što nema suglasnosti ni oko ove famozne priče u vezi s raspodjelom sredstava MMF-a, koja već pravi značajne probleme", kazao je on nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a s načelnicima iz Izborne jedince devet.

Kazao je i da njegova stranka spremna za izbore i da nemaju nijedan problem za njihovo održavanje, te da je sve do, kako je ustvrdio, "nelegitimno izabrane Centralne izborne komisije BiH".

"Zastoji nisu do SNSD-a nego do nelegalnog, nelegitimnog izbora Centralne izborne komisije i ukoliko ta komisija ostane, onda to pretendira da izbori budu nelegalni", dodao je lider SNSD-a, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close