Božo Ljubić

Dodikova izjava o Bleiburgu je sramotna i anticivilizacijska

Ljubić kaže da u početku nije vjerovao da je tako nešto Dodik izjavio.
Vijesti / Flash | 27. 05. 2020. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH Božo Ljubić izjavu člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, da je sve na Bleiburgu trebalo pobiti te da on osobno nema nikakvu empatiju za ta ljude, nazvao je sramotnom, anticivilizacijskom, neciviliziranom i za svaku osudu.

U izjavi za TV Herceg Bosne Ljubić kaže da u početku nije vjerovao da je tako nešto Dodik izjavio, ali nakon što je imao uvid u novine iz Srbije pročitao je da je Dodik tako formulirao izjavu.

On smatra da Dodik iznosi takve izjave jer su mu to dopustili oni koji ga najviše kritiziraju, i u Sarajevu i u međunarodnoj zajednici.

Komentirao je i izjavu mitropolita Hrizostoma koji je kazao da Srpska pravoslavna Crkva prekida odnose s Katoličkom Crkvom u BiH zbog održavanja mise za žrtve Bleiburga.

Kazao je da bi se mitropolit Hrizostom trebao dobro zamisliti nad svojom izjavom.

“S obzirom na zločine koje su nad Hrvatima učinjeni tijekom ovoga rata jer je 95 posto Hrvata protjerano iz područja Republike Srpske, da kardinal rezonira kao on, s njim nikada ne bi ni sjeo, ni dobar dan mu nazvao”, rekao je Ljubić.

"Taj isti Hrizostom vrlo dobro zna, bolje nego ja, da u manastiru pored Višegrada stoji spomenik Draži Mihajloviću koji je osuđen kao ratni zločinac, koji je pobio tisuće Hrvata i Bošnjaka, a možda i Srba antifašista”, rekao je Ljubić .

Kopirati
Drag cursor here to close