Izbori

Radončić: Moji argumenti su drugačiji od Čovićevih i Dodikovih

Istaknuo je kako su njegovi argumenti potpuno drugačiji od Čovićevih i Dodikovih.
Vijesti / Politika | 26. 05. 2020. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić kazao je kako je BiH praktično država bez korone te da nema razloga da se ne dozvoli ulazak u državu. 

''Ja očekujem do prvog lipnja da ćemo i mi imati liberaliziran prijelaz preko granice'', kazao je i naglasio kako strani državljani moraju imati negativan test na koronu ne stariji od 48 sati. 

Izbori

 

"Crna Gora je precizno rekla da na 1.000 stanovnika ne smije imati više od 24 oboljela. Ne, ovo je sigurnosna odluka. Ja sam ministar sigurnosti BiH, ne bih da se miješam u unutarnje stvari zemalja regije'', kazao je na N1.

Osvrnuo se na odgodu lokalnih izbora.

"Vidjeli ste da je SNSD uputio žalbu prema Ustavnom sudu BiH. Bilo je očekivati da ako nemamo sredstava, prolongiramo izbore. Imamo činjenicu, da je proračun projektiran prije pandemije i morao je da doživi transformaciju. U zadnja tri mjeseca je jedan od glavnih razloga pandemija", kazao je Radončić.

Istaknuo je kako su njegovi argumenti potpuno drugačiji od Čovićevih i Dodikovih.

Sami 

''Trebaju da se biraju na bazi konkursa, da na osnovu više kandidata biraju. Ranije ste imali da je HDZ, SDA ili SNSD imao većinu u Izbornoj komisiji, sada bi se promijenilo sa SDA, DF. Mislim da SIP nije izabran legalno, ali Sud će odlučiti", dodao je.

Kazao je kako će SBB vjerojatno ići sam na izbore.

"Sjetite se prije 4 godine, kada sam bio u sudnici i kada sam bio najveća žrtva, ostvarili smo dobar rezultat. Sada ne razmišljamo o koalicijama. Mi smo prošli put bili zajedno sa SDA, osvojili smo 4 načelnička mjesta, SDA je odmah rekla da su to njihovi načelnici''.

 

Dodao je da je SBB spašavao SDA dva puta.

"Mi smo SDA spašavali dva puta; prvo 2015. kada smo vatrogasno ušli da ih spasimo i sada kada SDP nije htio da prihvati većinsku koalicionu grupu, pa smo mi ušli da napravimo jedan patriotski blok'', kazao je za N1.

 

Kopirati
Drag cursor here to close