Umjesto programa

Bit će treći… Formiranje vlasti u HNŽ-u 'izašlo' na ulice

Iako se više puta govorilo kako je formiranje vlasti pitanje dana, pregovori u HNŽ-u su zakomplicirani…
Vijesti / Politika | 09. 06. 2023. u 09:44 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pošto obraz?'', stoji u poruci Ismetu Luliću čelniku hercegovačko-neretvanskog SDP-a povodom formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

''Zbog fotelje i malo para bit će treći od Sovića do Mostara'', navodi se u poruci kojom se vjerojatno Luliću želi spočitati pristanak na koaliciju s HDZ-om BiH koju je zakompliciralo odustajanje Demokratske fronte od zajedničkog nastupa sa strankama trojke kako bi formirali Vladu HNŽ-a.

Snimio čitatelj | Bljesak.info / Poruka Ismetu Luliću zbog koaliranja u HNŽ

Naime, iako se više puta govorilo kako je formiranje vlasti pitanje dana, pregovori u HNŽ-u su zakomplicirani jer je zastupnicima DF-a, kako tvrdi Lulić, došao naputak iz Tuzle da se ne koalira sa HDZ-om BiH uz prijetnje da će ''ih gore izbaciti ako ovi budu ušli u ovu priču ovdje u Hercegovin''.

''Bakir Izetbegović je opet odlučio da zapovijeda i dirigira DF-om'', rekao je Lulić ranije za Bljesak.info.

Tko i kako će formirati vlast trebalo bi se znati danas, a HDZ BiH, koji je jedini siguran u vlasti, čeka odgovore i SDA ali i rasplet s članovima DF-a koji bi, prema nekim nagađanjima, čak mogli napustiti stranku i podržati partnerstvo s HDZ-om.

U kuloarima se također spominje i kako su strani dužnosnici u BiH tražili da SDA ne bude u Vladi sa sjedištem u Mostaru. Ranije je iz SDA poručeno kako bi to bio eksperiment koji nikom ne treba dok se u svu priču uključila i Islamska zajednica s porukama kako se ne smije dopustiti da Bošnjaci u Hercegovini postanu manjina.



 

Kopirati
Drag cursor here to close