Vjera u politici

Mostarski muftija o formiranju vlasti: Bošnjaci u Hercegovini kao kusur

Vijesti / Politika | 06. 06. 2023. u 10:50 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nakon što su najnovijim izbornim pravilima svedeni da u Domu naroda Parlamenta FBiH budu predstavljeni s jednim izaslanikom naprema četiri iz reda Hrvata, sada im se nameće i vlada koju trebaju podržati samo tri od deset Bošnjaka u Klubu Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona'', poručio je muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović, komentirajući pregovore o formiranju vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Dedović je naveo ''kako Bošnjaci u Hercegovini ne mogu biti bilo kakva moneta za politička potkusurivanja'' te ''upozorio na pogubnost kockanja s političkim pravima i interesima hercegovačkih Bošnjaka''.

Naime, u tijeku su pregovori o formiranju županijske vlasti a, iako se govorilo kako će HDZ BiH nastaviti koaliciju sa SDA, nakon posljednje runde pregovora čini se kako će se vlast formirati s Trojkom.

Ranije je SDA priopćio kako je formiranje vlasti u ovoj županiji bez SDA eksperiment koji nikome ne treba.

Iako se govorilo kako bi županijska vlast sa sjedištem u Mostaru trebala biti preslik vlasti u Središnjoj Bosni gdje su HDZ BiH i SDA formirali novu vladu, sve su glasnije najave kako će županijska vlast u HNŽ-u preslikati onu s razine Vijeća ministara, odnosno Vlade Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close