Vao, vao, vao

Putem aplikacije e-Izbori nalog je otvorilo oko 88.000 osoba za glasanje izvan BiH

Putem aplikacije e-Izbori nalog je otvorilo oko 88.000 osoba od čega oko 10.000 osoba nije završilo postupak prijave
Vijesti / Politika | 20. 07. 2022. u 16:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U skladu s Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine koji će se održati u nedjelju, 2. listopada, rok za podnošenje prijava za glasanje izvan BiH istekao je 19. srpnja u ponoć.

Putem aplikacije e-Izbori nalog je otvorilo oko 88.000 osoba od čega oko 10.000 osoba nije završilo postupak prijave, iako su po dva puta bili obaviješteni na mail da završe postupak prijave, te takve prijave neće biti razmatrane.

S obzirom na to da su se, osim elektronski, prijave mogle podnijeti i putem telefaksa, tako je primljeno oko 1.400 pošiljki koje su u obradi (postoji mogućnost da ima duplih prijava, za više osoba u jednoj pošiljci i slično).

Oko 20.000 prijava birača za glasanje izvan BiH su trenutno u postupku obrade, priopćeno je iz Ureda za informiranje Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Birači kojima se prijava obrađuje nakon 19. srpnja i čija prijava sadrži nedostatke će biti obaviješteni na mail da u roku od dva dana od dana prijema obavijesti otklone nedostatke u prijavi, uz napomenu da će tu mogućnost imati samo jednom u okviru ta dva dana i da prije nego što označe rubriku "pošalji zahtjev" provjere da li su otklonili nedostatke.

Nakon jedne pružene prilike za otklanjanje nedostataka njihov nalog će biti "zaključan".

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine u ovom trenutku, dok još traje obrada prijava za glasanje izvan BiH, ne može objaviti precizne podatke o broju prijava koje ispunjavaju ili ne ispunjavaju uvjete, kao ni statistike po državama i druge statistike.

Kopirati
Drag cursor here to close