Mostar

Vijećnik prebojao grafite mržnje u Vrapčićima: Račun će ispostaviti Gradskoj upravi

Vijesti / Flash | 21. 11. 2023. u 12:29 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HRS / Vijećnik prebojao grafite mržnje u Vrapčićima

"Iako je u više navrata zadnjih dana u komunalne službe grada otišao zahtjev za uklanjanje uvredljivih grafita u naselju Vrapčići, komunalne službe su se oglušile na isto. S toga smo se odlučili mi uzeti kantu boje u ruke i otići prefarbati uvredljiv grafit", priopćeno je iz Hrvatske republikanske stranke.

Podsjetimo, novi grafiti mržnje osvanuli su u nedjelju u prigradskom naselju Vrapčići kod Mostara. Ovaj put, huligani su otišli korak dalje te ostavili poruku malobrojnim Hrvatima i na cesti u Mikulića ulici.

Zabrinuti čitatelji

"Slučaj je prijavljen policiji koja je provela očevid", naveli su iz tada MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Čitatelji portala Bljesak.info ispričali su kako sve to traje godinama te naveli kako Mjesna zajednica ništa nije uradila po tom pitanju.

"Što očekivati sutra? Da će nam doći i na kuće pisati grafite ili slupati automobil ili nešto slično... Nitko se ne bavi time", kazali su za Bljesak.info zabrinuti čitatelji.

Podsjetimo, Grad Mostar je u siječnju 2022. godine prefarbao uvredljive grafite. Godinu dana kasnije, na više mjesta napisan je isti tekst koji je Grad prefarbao.

Iz HRS-a su naveli da "ako po medijima promoviramo 'Mostar koji se budi' onda to moramo pretočiti u životnu praksu koja je u potpunosti drukčija od PR-a vladajućih".

"Dva Mostara"

"Ignoriranje službenih zahtjeva od strane komunalnih službi koje su odgovorne za tzv. lijevu obalu grada, po tko zna koji put pokazuje kako u praksi imamo dva Mostara: jedan Marija Kordića, drugi Salema Marića", istaknuli su iz HRS-a.

Foto: HRS / Vijećnik prebojao grafite mržnje u Vrapčićima

Naglasili su kako Mostar mora prestati biti moneta za potkusurivanje tender partnera iz vladajuće koalicije, a postati grad u službi i po mjeri svojih žitelja.

"Budući da su komunalne službe odlučile ignorirati svoj posao i dopustiti da grafiti uvredljivog karaktera ostanu više dana ispisani na zidu, mi smo ih danas prefarbali. Budući da se radi o cesti lokalnog karaktera, dakle, pod ingerencijom grada, račun ćemo ispostaviti Gradskoj upravi", zaključili su iz HRS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close