Ne okrećite glavu

Čitatelji pitaju: Tko je to mrzitelj Hrvata u Vrapčićima?

Naime, u prigradskom naselju Vrapčići, na 'udarnim mjestima', kako nam navodi čitatelj, često su ispisane uvredljive poruke upućene ovdašnjim Hrvatima.
Vijesti / Flash | 05. 06. 2023. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Često se pitamo zašto mržnja i kome to treba, pitamo se, zar još živimo u prošlosti, u vrijeme kada je bijesno rat koji nikome nije dobra donio. Danas kada živimo u miru, kada vjerujemo u napredak i budućnost ove zemlje, neke male stvari te zakoče i razočaraju'', navodi čitatelj našeg portala ukazujući na još jednu u nizu devastacija koje građani Mostara i okolnih mjesta svakodnevno trpe.

Naime, u prigradskom naselju Vrapčići, na 'udarnim mjestima', kako nam navodi čitatelj, često su ispisane uvredljive poruke upućene ovdašnjim Hrvatima.

Na pisanje uvredljivih grafita upozoravali smo i sami mnogo puta, nakon čega uslijedi standardna procedura. Iz gradske službe bi došli, prebojili grafite, da bi se nedugo potom, natpisi ponovno pojavili na istim mjestima.

Foto: Čitatelj | Bljesak.info / Uvredljivi grafiti u Vrapčićima

''Ne znamo tko ovo škraba i zbog čega, samo znamo da vrijeđa osjećaje malobrojnih Hrvata koji žive u ovom prigradskom naselju. Ako su to možda djeca radila, a sve ide u tom smjeru, molili bi roditelje, nastavnike i širu zajednicu da utiču, da se ova nedjela više ne ponavljaju, jer to ne vodi nikuda i samo zaoštrava međunacionalne tenzije. Policiju i gradske službe, molimo da obrate više pozornosti na ova mjesta, pa i ako treba, razmotre uvođenje postavljanja kamere. Žalosti činjenica kako od ovog problema mnogi sugrađani okreću glavu umjesto da najoštrije osude neprimjereno šaranje'', navodi čitatelj.

 

Kopirati
Drag cursor here to close