Školovanje

Sumnja u akademski put dr. Izetbegović: Sebija izgubila tužbu

Izetbegović je tužila Dizdarević za klevetu nakon što je ova doktorica rekla kako sumnja u njen akademski put, odnosno njeno stjecanje diploma i akademskih zvanja.
Vijesti / Flash | 20. 12. 2021. u 16:29

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović je izgubila tužbu protiv doktorice Zehre Dizdarević.

Izetbegović je tužila Dizdarević za klevetu nakon što je ova doktorica rekla kako sumnja u njen akademski put, odnosno njeno stjecanje diploma i akademskih zvanja. U navedenoj tužbi, Izetbegović je tražila da joj Dizdarević isplati 5.100 odštete za klevetu.

Međutim, prvostupanjskom presudom Općinskog suda u Sarajevu, direktorica KCUS-a će morati platiti sudske troškove ovog postupka koji iznose 1.895 KM.

''Očekivala sam ovakvu presudu, danas mi je odvjetnica javila tako da je još nisam preuzela niti imala detaljan uvid u nju'', rekla je Dizdarević za "N1".

Podsjećamo, direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović ovaj parnični postupak je pokrenula u travnju. Inače, doktorica Dizdarević je za "Face TV" svojevremeno izrazila sumnju u akademsko obrazovanje Sebije Izetbegović, rekavši da joj je žao što je popustila na molbu da joj se pomogne u stvaranju akademske karijere i da se pridruži akademskoj zajednici kojoj nikada nije pripadala.

 

Kopirati
Drag cursor here to close