O časti

Sebija na Facebooku poslala poruku studentima

“Dragi studenti, magistranti i doktoranti medicine, nemojte se obeshrabriti u svojim ambicijama i stremljenjima pri usavršavanju u struci i nauci....
Vijesti / Flash | 29. 05. 2021. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović oglasila se na Facebooku i poslala poruku studentima, magistrantima i doktorantima medicine.

“Dragi studenti, magistranti i doktoranti medicine, nemojte se obeshrabriti u svojim ambicijama i stremljenjima pri usavršavanju u struci i nauci. Znajte da časni profesori i dobri mentori postoje, bez obzira na jedan loš i nečastan primjer. Imajte ovo na umu jednog dana kada i vi budete trebali biti nekome mentori”, navela je Izetbegović.

Podsjetimo, jučer je lider SDA Bakir Izetbetović na inzistiranje novinara prokomentirao i posljednje oprečne izjave doktora Asima Kurjaka o školovanju profesorice Sebije Izetbegović.

“Začudilo me što je čovjek s takvim dignitetom sebi dopustio da u javnost iznese neistine koje su dan kasnije demantirane. Jasno je da je profesorica Izetbegović studirala u Zagrebu, da ima diplomu, da je radila doktorat upravo uz mentorstvo doktora Kurjaka, a provjereno je i da su zajedno radili znanstvene radove i bili suradnici“, dodao je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close