Provjera diplome

Sebija: Neka počnu skupljati pare za odštetu

''Mislim da je krajnje vrijeme da Tužiteljstvo uradi provjeru i da se prekine ova odvratna i agresivna hajka koja je usmjerena prema meni. Sasvim sam svjesna činjenice da će nakon toga biti izmišljen novi razlog za napade na mene''
Vijesti / Flash | 15. 09. 2021. u 11:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je jučer Tužiteljstvo KS potvrdilo da je formiralo predmet te da će se provjeriti obrazivanje Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), ona je reagirala i za N1 kazala šta misli o svemu što se trenutno događa.

''Mislim da je krajnje vrijeme da Tužiteljstvo uradi provjeru i da se prekine ova odvratna i agresivna hajka koja je usmjerena prema meni. Sasvim sam svjesna činjenice da će nakon toga biti izmišljen novi razlog za napade na mene, ali mi je i drago da će se svi uvjeriti da ove napade vode oni koji su preko veze završavali fakultete, pa i ne znaju kako se istinski ostvaruje akademska karijera. Također im poručujem: nikada preko mene neće zapošljavati preko veze i bez natječaja niti kupovati opremu i lijekove bez tendera, otvarati privatne fakultete ponižavajuće niskog nivoa, krasti jajne stanice ženama niti lagati pacijente o dijagnozama. U mom putu napredovanja, morala sam proći sve provjere predvođene Zakonom o visokom obrazovanju. Osim toga, Tužiteljstvo će provjeriti i sve one rukovoditelje i uposlenike koji su uzimali moj dosije koji se nalazi na Medicinskom fakultetu i utvrditi šta i tko je uzimao i otuđivao iz istog dokumentaciju. Ja nemam pristup svom dosijeu, a obveza fakulteta je da ga čuva. Moja akademska karijera je neupitna i tužit ću sve one koji su tvrdili drugačije u pokušaju narušavanja mog ugleda. Neka počnu skupljati pare za plaćanje odštete'', poručila je Izetbegović.

Podsjećamo, Izetbegović se našla u centru javnosti nakon što se saznalo da je upisala prvu godinu postdiplomskog studija Medicinskog fakulteta u Zagrebu, ali da ne postoji dokumentacija kojom se potvrđuje vjerodostojnost o indeksu niti položenim ispitima.

Tražio se odgovor s fakulteta u Zagrebu s kojeg su poručili da ne postoji dokumentacija kojom se potvrđuje vjerodostojnost o indeksu niti položenim ispitima.

I Uprava za inspekcijske poslove KS (KUIP), utvrdila je da zvanje magistra direktorice KCUS-a zahtijeva dodatne provjere.

Komentar na sve imao je i Rifat Škrijelj, rektora Univerziteta u Sarajevu koji je za N1 kazao da je sve što je imao Medicinski fakultet dostavio UNSA-i. Kako je istaknuo, nisu bili time zadovoljni jer su postojali nedostaci u dokumentaciji i nakon toga su tražili dopunu, ali je nisu dobili.

Kopirati
Drag cursor here to close