Marijin Dvor

Spomen-ploča u znak sjećanja na mlade liječnice Azru Spahić i Almu Suljić

Vijesti / Flash | 09. 03. 2024. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je otkrivena spomen-ploča ubijenim mladim liječnicama Azri Spahić i Almi Suljić, javlja Klix.

U svibnju prošle godine u sarajevskom naselju Marijin Dvor na djevojke je autom naletio Armin Berberović, koji je vozio prebrzo te pod utjecajem alkohola i droge.

Suđenje Berberoviću je počelo u siječnju. Na teret mu se stavlja da se kao vozač nije pridržavao prometnih propisa te da je ugrozio javni promet dovodeći u opasnost živote ljudi, uslijed čega su poginule dvije osobe, dok je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Foto: Fena /  Spomen-ploča u znak sjećanja na mlade liječnice Azru Spahić i Almu Suljić

Majka Alme Suljić: Mi našu tragediju proživljavamo svaki dan, sat i minutu

Medijima su se obratili roditelji preminulih liječnica. Adela Suljić, majka ubijene Alme, rekla je da ploča nije napravljena da bi obitelj podsjećala na tragediju.

"Mi našu tragediju proživljavamo svaki dan, svaki sat i svaku minutu. Spomen-ploča treba služiti kao podsjetnik svim građanima da budemo svjesni problema u našem društvu i da uradimo sve što je u našoj moći da pokušamo promijeniti stvari. Da ne sjedamo pijani i drogirani u vozila, da ne vozimo preko ograničenja, da se ne bi ovakve stvari više nikome dešavale", rekla je Almina majka, piše Klix.

"Kazne se trebaju povećati i biti rigoroznije"

Majka pokojne liječnice kazala je da se političke stranke trebaju ujediniti te izmijeniti zakone o prometu. "Kazne se trebaju povećati i sve treba biti rigoroznije i ozbiljnije", kazala je Suljić. Njezin suprug Edin Suljić rekao je da se nada da će počinitelj dobiti najveću moguću kaznu.

Foto: Fena /  Spomen-ploča u znak sjećanja na mlade liječnice Azru Spahić i Almu Suljić

"Svakodnevno imamo tragedija na našim ulicama. Vrijeme je da se tome stane na kraj, da se stane u kraj uličnim trkama, kabadahijama, vozačima bez vozačke dozvole, pijanim i drogiranim. Da se ovakve stvari više ne dešavaju", kazao je Edin Suljić.

Majka stradale djevojke: Ništa se nije promijenilo, to me užasava

Majka stradale Azre, Aida Spahić, medijima je rekla da bol i tugu obitelji ne može ništa umanjiti te da je šokirana da se u međuvremenu ništa nije promijenilo.

"Ploča nam znači samo u mjeri u kojoj može poslužiti kao opomena da se više nikada i nikome više ništa slično ne dogodi. Očigledno je da se ništa nije promijenilo, što me užasava. Moj razum to ne može više shvatiti. Ja sam sinoć bila na mjestu gdje je udarena žena", rekla je Spahić, prenosi Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close