Suđenje Arminu Berberoviću

Roditelji ubijene liječnice: Očekujemo maksimalnu kaznu

"Nadamo se da će se što prije završiti i da mi kao obitelj nađemo neku utjehu u tome, a to je da će optuženi dobiti maksimalnu kaznu", kazao je Edin Suljić.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 01. 2024. u 12:27 Bljesak.info
Otac i majka ubijene doktorice: Očekujemo da će Armin Berberović dobiti maksimalnu kaznu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu održano je suđenje Arminu Berberoviću, optuženom za tešku prometnu nesreću u kojoj su poginule liječnice Azra Spahić i Alma Suljić u Sarajevu.

Pročitana je optužnica, a tužiteljica je iznijela uvodnu riječ, piše Avaz

Traže pravdu

"Živote mladih liječnica Azre Spahić i Alme Suljić nitko ne može vratiti, ali mi van svake razumne sumnje možemo dokazati krivicu Armina Berberovića i očekujemo od suda da će biti najstrožije kažnjen čime će se postići opća prevencija i kako bi se zadovoljila pravda", kazala je u ponedjeljak u uvodnoj riječi kantonalna tužiteljica Iva Kurilić na početku suđenja Arminu Berberoviću.

Tužiteljica je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu kojim predsjedava sudija Jasenko Ružić pročitala optužnicu sa svim stravičnim detaljima, među kojima su brojene ozljede i prijelomi koje su zadobile nastradale liječnice.

Berberović je lani 26. svibnja u 23:30 sati automobilom na Marindvoru usmrtio liječnicu Azru Spahić te nanio ozljede dvjema djevojkama, od kojih je liječnica Alma Suljić kasnije podlegla ozljedama. 

Branitelj Armina Berberovića, odvjetnik Rusmir Karkin kazao je da da u ovoj fazi postupka neće izlagati uvodne riječi.

Nastavak suđenja

Otac ubijene Alme Suljić kazao je da očekuje maksimalnu kaznu za Armina Berberovića. 

"Očekujemo, na osnovu optužnice koja je vrlo jasna i opširna, da će dobiti maksimalnu moguću kaznu zakonom propisanu. Nadamo se da je optužnica dovoljno jaka i da će ići u jedan proces koji se neće razvući, što mislim da je svima u interesu. Nadamo se da će se što prije završiti i da mi kao obitelj nađemo neku utjehu u tome, a to je da će optuženi dobiti maksimalnu kaznu", kazao je Edin Suljić, otac ubijene Alme.

Također, i Almina majka Adela se nada maksimalnoj kazni.

"Maksimalna zakonski propisana kazna je 20 godina, što smatram da nije ni blizu dovoljno da se zadovolji pravda, ali eto ako ništa, očekujemo da će optuženi dobiti tu maksimalnu kaznu", rekla je Adela.

Sljedeći nastavak zakazan je za 7. veljače kada će biti pozvano četvero svjedoka među kojima i sestra nastradale Alme Suljić .

Kopirati
Drag cursor here to close