Obitelj šokirana

Armin Berberović se izjasnio da nije kriv za smrt dvije mlade doktorice

Optužen je da je svibnju u prometnoj nesreći usmrtio dvije mlade doktorice Azru Spahić i Almu Suljić.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 12. 2023. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Armin Berberović, koji je optužen da je u svibnju u prometnoj nesreći usmrtio dvije mlade doktorice Azru Spahić i Almu Suljić, danas se u Županijskom sudu u Sarajevu izjasnio da nije kriv.

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo podiglo je 14. studenog ove godine optužnicu protiv Berberovića zbog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa, u vezi s kaznenim djelom ugrožavanje sigurnosti javnog prometa, piše N1.

U priopćenju Tužiteljstva Kantona Sarajevo tada se navodilo da se Berberoviću stavlja na teret da je kao sudionik u priopćenju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni promet, dovodeći u opasnost živote ljudi, uslijed čega je prouzrokovana smrt dviju osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Krajem studenog Sud je na prijedlog Tužiteljstva Berberoviću produžio pritvor za dva mjeseca.

Nakon prometne nesreće utvrđeno je da je u krvi imao 0,41 promil alkohola, te da je vozio pod zabranom, odnosno da mu je oduzeta vozačka, jer je imao počinjenih prekršaja. Također je utvrđeno da je u krvi imao i drogu amfetamin.

''Ne znamo šta nam je bilo gore, kada smo sahranili dijete ili danas''

Edin Suljić i Adela Suljić, roditelji doktorice Alme Suljić koju je automobilom usmrtio Armin Berberović obratili su se medijima nakon što se Berberović izjasnio da nije kriv za smrt Suljić te druge doktorice Azre Spahić.

Roditelji imaju jasnu poruku da žele da Berberović dobije maksimalnu kaznu zatvora.

''Ne pristajemo ni na kakve dogovore, ustupke i tražimo maksimalnu zakonsku kaznu zatvora. Apeliramo na sve institucije da što prije i hitno dođe do promjene zakona gdje bi se za ovakve prekršaje i ovakvo divljaštvo na cesti ova kazna barem udupla. 20 godina je stvarno smiješno za ova dva ubojstva'', kazala je Almina majka Adela Suljić.

Almin otac je dodao da je ostao šokiran nakon što se Berberović izjasnio da nije kriv.

''Ja ne razumijem da se netko može tako izjasniti poslije svih ovih događaja i sve što smo mi i druga porodica prošli i ovo je još jedan stres. Mislio sam postoji mrva čovječnosti i ljudskosti, ali sam se prevario. Ovo je bolno i stresno i poredim ga s danom nesreće'', ogorčeno je rekao Edin Suljić.

Almina majka je dodala:

''Ne znam šta mi je bilo gore kada je bila nesreća, kada smo sahranili dijete ili ovaj današnji dan da ovakvo nešto doživimo. Ne znam….''

Kopirati
Drag cursor here to close