Duraković komentirao

Schmidt je službeno otkazao put u Banja Luku

Ranije su Generalno tajništvo predsjednika RS izdao zabranu da se bilo tko sa Schmidtom sastaje u zgradi predsjednika RS
Vijesti / Flash | 12. 09. 2023. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt definitivno je otkazao posjetu Banja Luci.

"Dobio sam službenu potvrdu da je sastanak otkazan. Ne znam zaista razloge, mi smo bili spremni i čekali. Sad je na njima da objašnjavaju, je li to nečiji debakl i čiji. Naš nije. Mi ovdje imamo drugačiji stav od vladajuće strukture u RS, za nas je Schmidt legitiman i legalan", naveo je potpredsjednik RS Ćamil Duraković za Raport.

Dakle, nije jasno zbog čega je Schmidt aterirao i napravio ovaj zaokret.

Podsjetimo, Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt za danas u 15 sati je zakazao sastanak u zgradi predsjednika Republike Srpske.

Ranije su Generalno tajništvo predsjednika RS izdao zabranu da se bilo tko sa Schmidtom sastaje u zgradi predsjednika RS gdje su uredi Durakovića i Davora Pranjića s kojima se trebao sastati.

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, potvrdio je za Nezavisne novine da je i njih Schmidt zvao na sastanak, te da su ga odbili. "S obzirom da su oni imali informaciju da je lider PDP-a Branislav Borenović u inozemstvu, poziv je usmjeren meni. Ja sam odmah odgovorio da neću doći na taj sastanak. A, sastanak ne može biti ni održan, jer svi znamo stav vlasti Republike Srpske da će Schmidt biti uhićen odmah pri ulasku u Srpsku", naveo je Crnadak.

Inače, predsjednik RS Milorad Dodik nedavno je izjavio kako će Schmidt biti uhićen ako dođe u Republiku Srpsku ali je kasnije rekao kako ga neće uhititi ali da mu neće biti dozvoljen ulaz u entitetske institucije.

Istovremeno, funkcioneri SNSD-a održavaju dva paralelna sastanka. U Banja Luci Milorad Dodik predsjedava Izvršnim komitetom stranke, dok Staša Košarac predvodi sastanak funkcionera iz RS u institucijama BiH u Istočnom Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close