24 sata dnevno

SAD će opskrbiti Ukrajinu "oružjem koje joj je potrebno" protiv Rusije

Bijela kuća priopćila je u petak da su Sjedinjene Države, od početka ruske invazije, poslale vojnu pomoć u Ukrajinu u vrijednosti od 1,7 milijardi dolara.
Vijesti / Flash | 10. 04. 2022. u 22:00 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedinjene Američke Države obvezale su se opskrbiti Ukrajinu "oružjem koje joj je potrebno" kako bi se obranila protiv Rusije, rekao je američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan u nedjelju, dok Ukrajina traži veću vojnu pomoć od Zapada.

Sullivan je rekao da će Bidenova administracija poslati više oružja u Ukrajinu kako bi se spriječila Rusija da zauzme još više teritorija i da bi se zaštitili civili od napada, koje Washington smatra ratnim zločinima.

"Dostavit ćemo Ukrajini oružje koje joj je potrebno kako bi se mogla boriti protiv Rusa, da ih spriječi da zauzmu još gradova i mjesta gdje čine takve zločine", rekao je Sullivan na jutarnjem programu ABC Newsa "This Week".

Moskva je odbacila optužbe Ukrajine i zapadnih zemalja vezanih uz ratne zločine.

Sullivan je tijekom gostovanja u televizijskoj emisiji NBC Newsa "Meet the Press" također rekao da su Sjedinjene Države "radile 24 sata dnevno kako bi se isporučilo oružje...te na organiziranju i koordinaciji isporuke oružje iz mnogih drugih zemalja".

"Oružje stiže svakog dana", rekao je Sullivan, "uključujući i danas."

Bijela kuća priopćila je u petak da su Sjedinjene Države, od početka ruske invazije, poslale vojnu pomoć u Ukrajinu u vrijednosti od 1,7 milijardi dolara. 

Kopirati
Drag cursor here to close