Mašala

Biden na NATO samitu: Poslat ćemo Ukrajini oružje i opremu vrijednu milijardu dolara

Američki predsjednik Joe Biden danas je najavio da će Amerika poslati Ukrajini oružje i drugu sigurnosno-obrambenu opremu vrijednu milijardu američkih dolara
Vijesti / Svijet | 24. 03. 2022. u 18:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden danas je na samitu NATO-a u Briselu najavio da će Amerika poslati Ukrajini oružje i drugu sigurnosno-obrambenu opremu vrijednu milijardu američkih dolara, prenosi AP. 

''U proteklih nekoliko tjedana SAD je odlučio poslati sigurnosnu pomoć Ukrajini u vrijednosti od milijarde dolara. Govorim o sustavima protuzračne odbrane, protuoklopnom oružju, dronovima i milijunima komada streljiva'', rekao je danas Biden.

Biden je pozdravio korake koje saveznici čine kako bi Ukrajini pružili obrambenu pomoć.

''Zajedno ćemo odlučiti šta je najpotrebnije u ovom trenutku i poslati dodatnu opremu, što uključuje i sustave za protuzračnu obranu, a sve kako bismo pomogli Ukrajini'', naglasio je Biden.

Uspostavljanje nove četiri borbene grupacije na istoku EU, odnosno u Slovačkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Mađarskoj, nazvao je "snažnim signalom da će se NATO kolektivno braniti i zaštititi svaki komadić svog teritorija".

Kopirati
Drag cursor here to close