"Nije razlog, neovisno o ishodu"

Putinov glasnogovornik: Rusija neće koristiti nuklearno oružje

"Ali bilo kakav ishod operacije u Ukrajini, naravno, nije razlog za korištenje nuklearnog oružja", rekao je Dmitrij Peskov.
Vijesti / Svijet | 29. 03. 2022. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija će nuklearno oružje koristiti samo u slučaju prijetnje opstanku zemlje, a ne zbog trenutnog rata u Ukrajini, rekao je glasnogovornik Kremlja za američki PBS.

"Ali bilo kakav ishod operacije u Ukrajini, naravno, nije razlog za korištenje nuklearnog oružja", rekao je Dmitrij Peskov.

Prijetnja za opstanak države 

"Imamo sigurnosni koncept koji vrlo jasno kaže da samo kada postoji prijetnja za opstanak države, u našoj zemlji, možemo koristiti i zapravo ćemo koristiti nuklearno oružje da otklonimo prijetnju opstanku naše zemlje", dodao je Peskov.

Komentirajući sankcije koje je Zapada uveo Rusiji, Peskov je rekao da se radi o neprijateljskim uvjetima, prenosi Index.hr

"Moramo se prilagoditi uvjetima. I, nažalost, ti uvjeti su prilično neprijateljski raspoloženi. Ušli smo u fazu totalnog rata. Zapadnoeuropske zemlje, Sjedinjene Države, Kanada, Australija, one zapravo vode rat protiv nas u trgovini, u gospodarstvu, u otimanju naše imovine, u otimanju naših sredstava, u blokiranju naših financijskih odnosa...

I moramo se prilagoditi novoj stvarnosti. Morate razumjeti Rusiju. Morate razumjeti Rusiju.

Nekoliko desetljeća smo Zapadu govorili da se bojimo pomicanja vašeg NATO-a na istok. I mi se bojimo približavanja NATO-a našim granicama sa svojom vojnom infrastrukturom. Molim vas, vodite računa o tome. Nemojte nas tjerati u kut. Ne", rekao je Peskov.

"Narušavanje ravnoteže"

Komentirao je i odnos s NATO-om.

"Prvo smo rekli, slušajte dečki, nismo zadovoljni ovim državnim udarom u Ukrajini. I imate jamstva Poljske, Francuske i Njemačke. Vjerojatno se sjećate dokumenta s potpisima nadležnih ministara vanjskih poslova. Nije bilo reakcije.

Onda smo rekli, slušajte dečki, nismo zadovoljni mogućnošću ulaska Ukrajine u NATO jer će nas to dodatno ugroziti i narušiti ravnotežu međusobnog odvraćanja u Europi. Nije bilo reakcije.

Onda smo rekli, slušajte dečki, želimo ravnopravan odnos. Želimo uzeti u obzir međusobne brige. Ako ne uzmete u obzir našu zabrinutost, onda ćemo biti malo nervozni. Ni tada nije bilo nikakve reakcije", rekao je Peskov.

Kopirati
Drag cursor here to close