Neprijatna informacija

Reklamiranje Dana RS: Iz banjalučke agencije iznenađeni sankcijama Velike Britanije

Marketinška agencija Mania iz Banja Luke našla se danas pod sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva zbog toga što je bila uključena u podrivanje Ustava Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 15. 01. 2024. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Proslava Dana Republike Srpske

Iz marketinške agencija Mania iz Banja Luke iznenađeni su današnjim sankcijama Velike Britanije.

''Iznenađeni smo današnjom neprijatnom informacijom da je zbog našeg profesionalnog angažmana kao marketinške agencije uslijedila reakcija Vlade Ujedinjenog kraljevstva. Prije svega zato što smo u skoro deset godina postojanja agencije Mania uspješno surađivali s mnogim domaćim i stranim klijentima i organizacijama, te izgradili kredibilno ime u industriji marketinga. Između ostalog radili smo projekte za EU, GIZ, UNICEF, UNDP, USAID, ali i na projektima s veleposlanstvom Velike Britanije. To isto veleposlanstvo nas je pozvalo na sudjelovanje na okruglom stolu kao primjer uspješnih poduzetnika kao pokretača promjene na lokalnoj i državnoj razini'', kazali su za Bljesak.info.

Značajno profitirala

Marketinška agencija Mania iz Banja Luke našla se danas pod sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva zbog toga što je bila uključena u podrivanje Ustava Bosne i Hercegovine. Britanski veleposlanik Julian Reilly naveo je kako je spomenuta agencija značajno profitirala u kampanju vezanom za Dan Republike Srpske.

Oni kažu – za angažman za koji su danas kažnjeni prijavili su se na javni poziv raspisan od strane institucije za koji se mogao prijaviti bilo tko na tržištu.

“Radeći svoj posao pridržavali smo se normi i pravila struke, te profesionalno ispunili obveze definirane od strane ugovornog organa kojih su se pridržavali i drugi pravni subjekti koji su prethodnih godina bili angažirani na istom projektu i nitko nije bio sankcioniran. Nadamo se da ovakve odluke ne šalju negativne poruke i drugim mladim ljudima da je ostanak u ovoj zemlji i profesionalno obavljanje svog posla moguće bez različite vrste pritisaka. U agenciji Mania zaposleno je više od 25 mladih i talentiranih ljudi koji će i ubuduće, bez nepotrebne politizacije, nastaviti da profesionalnim angažmanom dokazuju svoju kreativnost i kvaliteti u realizaciji domaćih i stranih projekata”, naveli su iz ove firme.

U današnjem priopćenju britanskog veleposlanika u Bih Julian Reilly istaknuto je kako je Ustavni sud Bosne i Hercegovine 2015. godine, te ponovno 2019. godine donio odluku da je odabir 9. siječnja za proslavu Dana Republike Srpske neustavan i diskriminatoran, jer uspostavlja povlašteni položaj jedne etničke zajednice u odnosu na druge. Djelovanjem u suprotnosti s ovim odlukama, istaknuo je, agencija Mania je podrivala vladavinu zakona, promovirala podjele i strah.

Posljedice moraju postojati

''Ujedinjeno Kraljevstvo nije olako donijelo ovu odluku. Ali, kako smo više puta naveli, posljedice moraju postojati za one, političare ili kompanije, koji podrivaju mir koji je osiguran Daytonskim mirovnim sporazumom'', naveo je Reilly u današnjem priopćenju.

Naime, Regulativa 2020 o sankcijama za Bosnu i Hercegovinu (EU Exit), omogućava Ujedinjenom Kraljevstvu da izrekne sankcije pojedincima koji podrivaju ili prijete suverenitetu, teritorijalnom integritetu, međunarodnom prosperitetu ili ustavnom poretku Bosne i Hercegovine, podrivaju ili prijete miru, stabilnosti ili sigurnosti zemlje, opstruiraju implementaciju Općeg okvirnog sporazuma za mir (GFAP, ili Dejtonskog mirovnog sporazuma) ili izvršavaju bilo koju drugu radnju, politiku ili aktivnost koja podriva GFAP.

Kopirati
Drag cursor here to close