UABNOR Mostar

Reagiranje: Davane su izjave policiji o uništenju ''Partize''

Danas se navršilo deset mjeseci od rušilačkog terorističkog čina na nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine - Partizansko spomen groblje u Mostaru.
Vijesti / Flash | 14. 04. 2023. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predsjednik UABNOR-a Mostar dao je izjavu mostarskoj policiji, a ono što je rekao u svojoj izjavi nije za javnost i to bi trebalo poštovati'', poslali su antifašisti u reakciji nakon što smo danas objavili njihovo priopćenje, u kojem se navodi da je Udruženje antifašista i boraca Narodno oslobodilačkog rata Mostar pozvalo MUP Hercegovačko-neretvanske županije da upozna javnost s rezultatima istrage o devastaciji Partizanskog groblja u Mostar.
 
U tekstu smo podsjetili na neslužbene informacije koje smo ranije dobili da je Sead Đulić predsjednik UABNOR-a i SABNOR-a, koji je u ranijim priopćenjima navodio kako se zna tko je učinio ovo djelo, pismeno pozivan da da izjavu mostarskoj policiji o počinitelju, no to tada kako smo dobili informacije, nije učinio. 
 ''Međutim, činjenica je da je još u lipnju prošle godine ministar MUP HNŽ dao izjavu da policija svaki put otkrije počinioce ali da to zapne u postupanju na daljnjoj instanci. Bilo bi, fer da i ministra pitate o njegovim saznanjima ako su točna, te da precizno kaže gdje to zapne'', navode iz UABNOR-a.
 
Podsjećamo, Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a za Bljesak.info je ranije rekao kako je istraga o ovom događaju još uvijek otvorena, po ovoj prijavi.
 
Inače, antifašisti su danas u priopćenju naveli kako se danas navršilo deset mjeseci od rušilačkog terorističkog čina na nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine - Partizansko spomen groblje u Mostaru.
 
''Još nema rezultata istrage. Još nema počinitelja. Nismo i ne možemo biti zadovoljni saopštenjem da je istraga u toku i da je tužiteljstvo formiralo predmet. To nas navodi na sumnju da u slučaju terorističkog čina na Partizansko spomen groblje postoje političke opstrukcije pa istraga namjerno tapka u mjestu, kao i prethodnih trideset godina'', navodi se u priopćenju. 
 
Važno je istaknuti i da je mostarsko Partizansko spomen-groblje našlo se na popisu sedam najugroženijih lokaliteta europske kulturne baštine u ovoj godini. 
 
Kopirati
Drag cursor here to close