Traže informacije

UABNOR Mostar: Gdje su rezultati istrage o devastaciji Partizanskog groblja?

Iz UABNOR-a Mostar kažu, kako ''šutnja unosi nemir i stvara atmosferu nesigurnosti u gradu, tim više što su se u međuvremenu dogodili i drugi incidenti koji narušavaju odnose u gradu''.
Vijesti / Flash | 14. 04. 2023. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje antifašista i boraca Narodno oslobodilačkog rata Mostar pozvalo je MUP Hercegovačko-neretvanske županije da upozna javnost s rezultatima istrage o devastaciji Partizanskog groblja u Mostaru.

''Danas se navršilo deset mjeseci od rušilačkog terorističkog čina na nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine - Partizansko spomen groblje u Mostaru. Još nema rezultata istrage. Još nema počinitelja. Nismo i ne možemo biti zadovoljni saopštenjem da je istraga u toku i da je tužiteljstvo formiralo predmet. To nas navodi na sumnju da u slučaju terorističkog čina na Partizansko spomen groblje postoje političke opstrukcije pa istraga namjerno tapka u mjestu, kao i prethodnih trideset godina'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako ''šutnja unosi nemir i stvara atmosferu nesigurnosti u gradu, tim više što su se u međuvremenu dogodili i drugi incidenti koji narušavaju odnose u gradu''.

''Ako uz sve ovo stavimo činjenicu da je juče, dan prije nego će se navršiti deset mjeseci od posljednjeg razaranja ovog spomenika, objavljeno da je Partizansko memorijalno groblje u Mostaru uvršteno među sedam najugroženijih baština 2023. u Europi onda je jasno da je sa ovom sramotom Mostara, ali i Bosne i Hercegovine, upoznata Europa, ali i cijeli svijet'', poručili su iz Udruženje antifašista i boraca Narodno oslobodilačkog rata Mostar.

Podsjećamo, Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a za Bljesak.info je ranije rekao kako je istraga o ovom događaju još uvijek otvorena, po ovoj prijavi.

Neslužbeno smo tada saznali kako je Sead Đulić predsjednik UABNOR-a i SABNOR-a, koji je u ranijim priopćenjima navodio kako se zna tko je učinio ovo djelo, pismeno pozivan da da izjavu mostarskoj policiji o počinitelju, no to nije učinio. 

Kopirati
Drag cursor here to close