Prijetnje EuroBlicu

Policija istražuje nove prijetnje novinarima

Iz Policijske uprave Banja Luka danas su potvrdili da poduzimaju operativne i istražne mjere i radnje s ciljem identifikacije lica koje je uputilo prijetnje u redakciju.
Vijesti / Flash | 15. 02. 2019. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''To je bio napad na moju redakciju'', istaknula je novinarka ''EuroBlica'' iz Banja Luke Milkica Milojević, koja je prijavila prijetnje upućene telefonskim putem njenom kolegi.

Ona smatra da iako nije bio sporan njen, već tekst njenog kolege, ne treba prešutjeti nijednu prijetnju medijskim radnicima. 

Navela je da prijetnje pokazuju da živimo u društvu u kojem je zbog dugogodišnje negativne politike postalo sasvim normalno, pa čak i legitimno napadati, vrijeđati i upućivati prijetnje novinarima, pa čak prijetnjama njihovoj obitelji.  

Iz Policijske uprave Banja Luka danas su potvrdili da poduzimaju operativne i istražne mjere i radnje s ciljem identifikacije lica koje je uputilo prijetnje u spomenutu redakciju.

Milojević naglašava da će uvijek svaki takav i sličan slučaj prijaviti i policiji i Liniji za zaštitu novinara, koja djeluje u okviru Udruženja/udruge “BH Novinari” te iskoristiti sve druge mehanizme koji su predviđeni u takvim situacijama. 

''Ne smijemo pristati da živimo u društvu u kojem je normalno psovati i prijetiti ubojstvom. To nije normalno i mi novinari trebamo biti avangarda onih koji predvode borbu protiv takvog neprihvatljivog ponašanja'', ukazala je Milojević.

Kopirati
Drag cursor here to close