ACM812A

Pogledajte originalnu ponudu i ugovor 'Srebrene maline' i FUCZ-a

Među dokumentima je ponuda "Srebrene maline" ali i originalni ugovor između ove firme i FUCZ a o nabavci spornih respiratora.
Vijesti / Flash | 17. 05. 2020. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok Tužiteljstvo BiH saslušava svjedoke kako bi se sklopio mozaik afere "Respiratori", "Dnevni avaz" ekskluzivno objavljuje dokumentaciju o poslovnoj suradnji kompanije "Srebrena malina" i Federalne uprave civilne zaštite na čelu s Fahrudinom Solakom.

Radi se o originalnoj dokumentaciji koja je i u posjedu Tužiteljstva BiH, a izuzela ju je SIPA proteklih nekoliko dana.

Među dokumentima je ponuda "Srebrene maline" ali i originalni ugovor između ove firme i FUCZ a o nabavci spornih respiratora.

Ova ponuda, od 2. travnja, koja do sada nije objavljivana stigla je na adresu Vlade Federacije a zatim FUCZ-a, ali prije same odluke da se krene s nabavkom.

Indikativno je i da je ponuda "Srebrena maline" stigla 2. travnja, a već trećeg je napravljen ugovor između ove firme i Federalne uprave civilne zaštite o kupovini 100 respiratora iz Kine, prenosi Avaz.

Iako se danima špekuliralo o ponudi "Srebrene maline" u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića za kupovinu 100 respiratora, Avaz saznaje i ekskluzivno objavljuje ponudu u vrijednosti od 9.000.000 KM s PDV om u iznosu od 1.530.000 KM, što je u konačnici 10,5 milijuna KM.

Radi se o originalnom ugovoru koji je oduzet tijekom pretresa ove firme u Vogošći i u ugovoru se navode aparati koji su i uvezeni u BiH (ACM812A).

Raniji ugovor objavljen u pojedinim medijima SIPA je našla u jednoj banci, ali se radi o dokumentu koji nije validan i koji je krivotvoren.

Točnije radi se istom broju protokolu ali drugom nazivu.

Osim toga Avaz objavljuje i odluke koje je donio Solak, a tiču se izuzeća od primjene Zakona o javnim nabavkama kako bi se ovaj posao obavio.

No tu je uočena određena nepravilnost. Naime, u prvoj odluci, točnije prijedlogu za izuzeće, Solak sam sebi šalje ovaj prijedlog na odlučivanje, što je vidljivo iz dokumentacije.

Samo nekoliko sati kasnije, ali istoga dana, 3. travnja donosi se odluka koja stupa na snagu a potpisuje je Solak. Prema proceduri, Solaku je prijedlog trebala poslati komisija i ako se radi o izuzeću a ne da sam sebi šalje prijedlog, a zatim ga isti dan potpisuje.

Tužiteljstvu nije jasno kako je Solak isplatio sav novac iako svi respiratori nisu ni došli.

Kopirati
Drag cursor here to close