Formiranje vlasti

Počeo sastanak u Mostaru

Izaslanstva predvode predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, a sastanku još nazoče Elmedin Konaković (NiP), Edin Forto (Naša stranka), Semir Efendić (SBiH), Nermin Ogrešević (NES), kao i predstavnici BHI KF i PDA.
Vijesti / Flash | 24. 03. 2023. u 11:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počeo je sastanak izaslanstva HDZ-a BiH i SDP-a BiH i njihovih partnera u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, na kojem će se razgovarati o formiranju vlasti na razini Federacije BiH.

Foto: Bljesak.info / Domaćini s osmjehom dočekali goste iz Sarajeva

Izaslanstva predvode predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, a sastanku još nazoče Elmedin Konaković (NiP), Edin Forto (Naša stranka), Semir Efendić (SBiH), Nermin Ogrešević (NES), kao i predstavnici BHI KF i PDA.

Foto: Bljesak.info / Nermin Nikšić, Fuad Kasumović i Elmedin Konaković

Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković prije sastanka stranaka osmorke i HDZ-a kazao je "da bi na njemu trebao biti do kraja definiran program nove Vlade Federacije BiH, dok će imena ministara objaviti u ponedjeljak''.

Foto: Bljesak.info / Počeo sastanak u Mostaru

"Imamo finalni program koji s HDZ-om brusimo već dugo i dogovorili smo se da u ponedjeljak objavimo imena ministara. Načelno se zna raspodjela ministarstava. HDZ je ostao na istim pozicijama na kojima je bio, dakle, imat će pet plus jedno ministarstvo, s naše strane ćemo imati deset ministarstava, plus premijer. Od tih deset, četiri mjesta će pripasti bloku SBiH, NES i PDA, unutar trojke po jedno ministarstvo će dobiti Naša stranka i NiP, a ostala četiri ministarstva, plus premijer, pripast će SDP-u", kazao je Konaković.

Foto: Bljesak.info / Edin Forto

Izjave za medije predviđene su za 13 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close