24. ožujka

Prvi čovjek HNS-a najavio susret: Trojka u Mostar

Taj sastanak, kazao je Dragan Čović rezultirat će sporazumom koji će otkloniti bilo kakav nesporazum između te dvije političke grupacije.
Vijesti / Flash | 17. 03. 2023. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović najavio je kako će se u petak, 24. ožujka, u Mostaru susresti izaslanstva stranaka okupljenih oko HNS-a BiH i oko stranaka „Trojke”.

Taj sastanak, kazao je Čović nakon današnje sjednice Predsjedništva HNS-a BiH, rezultirat će sporazumom koji će otkloniti bilo kakav nesporazum između te dvije političke grupacije.

''U taj sporazum ugradit ćemo precizno svaki resor u Vladi FBiH, svaku instituciju, a ima ih jako mnogo unutar Federacije, da znamo točno kakvu tko ima obvezu od dva bloka prema toj instituciji. To bi naslonili na onaj sporazum koji imamo na razini države'', izjavio je Čović.

Govoreći o vremenskim rokovima, prvi čovjek HNS-a dodao je kako očekuje da će posao oko imenovanja nove izvršen vlasti u Federaciji BiH biti okončan do kraja travnja.

Predsjedništvo HNS-a na današnjoj je sjednici ponovno za predsjednika Glavnog vijeća te organizacije izabralo Božu Ljubića, a za tajnika HNS-a Josipa Merdžu.

Kopirati
Drag cursor here to close