Mostar

Opet odgođena deložacija obitelji Šetka

Mladen Šetka stan je prije više od 20 godina platio 110 tisuća maraka za stan u kojem do danas žive u kontinuitetu, sve dok im uredski ured Paponja-Bunoza nije predstavio Novicu Prodanovića kao stvarnog vlasnika.
Vijesti / Flash | 30. 11. 2023. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponovo je odgođena deložacija porodice Šetka iz njihovog stana u Ulici Blajburških žrtava u mostarskom naselju Rudnik. Podršku su im dali susjedi koji su pružili otpor. Također, policija je odustala od deložacije jer za sada nemaju valjan sudski nalog.

Mladen Šetka stan je prije više od 20 godina platio 110 tisuća maraka za stan u kojem do danas žive u kontinuitetu, sve dok im uredski ured Paponja-Bunoza nije predstavio Novicu Prodanovića kao stvarnog vlasnika. Kako Šetka ističe, Prodanović je imao rješenje od prijeratnog Aluminija da će dobiti pravo za neki stan i da nije nigdje precizirano da se radi o tom stanu u kojem žive.

Da nije moj stan

“Ja sam stan koji je u navodnom sporu platio 110.000 KM, 2000. godine prema ugovoru s GP Hercegovina. Prvog svibnja sam dobio ključeve od stana, sin mi je uselio tada u taj stan. Od tada do negdje 2007. godine kada mi se javio odvjetnik Marić, reče mi da to nije moj stan, nego stan nekog Prodanovića iz Nevesinja. Nisam to ozbiljno toliko shvaćao”, ispričao je Šetka za N1.

“Malo po malo, negdje 2014. godine, dođe sudska presuda da iselimo u roku od mjesec dana. Pravio sam žalbu, pokušao naći neko zakonsko rješenje”, kazao je.

Kako je ispričao, nove obavijesti o deložaciji su stigle 2021. godine.

“Vrijeme je prolazilo, došlo je ponovo da je deložacija planirana u siječnju 2021. godine i tako četiri mjeseca zaredom. Sve sam to odgodio i žalio se federalnom Ministarstvu. Pa onda ponovo rješenje, pa se ponovo žalio. Napravio sam tužbu i Sud donosi odluku od 2021. godine da se poništava rješenje Federalnog ministarstva prostornog uređenje do konačne sudske odluke”.

“Prije pet-šest dana sam dobio obavijest o deložaciji za danas. Pitam odvjetnika tko se igra sa mnom i zašto? Rekao mi je da napravim krivičnu prijavu i tužim Ministarstvo prostornog uređenja HNŽ. Da bih ja sada pravdao ovaj slučaj, imam dva rješenja i dvije presude”, dodao je Šetka.

Još je kazao da danas nije izvršena deložacija jer policija nije imala sudski nalog, a nisu ga mogli dobiti jer sud nije donio svoje rješenje.

Isti odvjetnik

Deložacija obitelji Šetka pokušana je i u lipnju 2021. godine. Nakon toga je odgođena, a Mladen Šetka je tada rekao da deložaciju neće dopustiti ni pod kakvu cijenu.

Šetka je ranije za Bljesak.info rekao kako je zanimljivo da toga čovjek brani isti odvjetnik koji je branio gospođu Smoljo braneći je od deložacije dok sada zastupa čovjeka koji želi ući u njegov stan.

Ovo nije prvi slučaj deložacije stana u Mostaru, gdje je prodan stan na kojeg je netko poslije zatražio stanarsko pravo i povrat. Naime, brojni si slučajevi u Mostaru ovakvih sudskih procesa sa stanovima koje očito netko nije smio prodati. 

Kopirati
Drag cursor here to close