Najavljeno

Opet deložacija u Mostaru - ''Lokalni moćnici svoj Zaključak stavljaju iznad presude Suda''

Kako obitelj Šetka navodi u e-mailu upućenom redakciji Bljeska, deložacija bi se trebala dogoditi u četvrtak 30.11.2023. u 11 sati.
Vijesti / Flash | 28. 11. 2023. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obitelj Šetka iz Mostara poslala je poziv medijima u kojima se pozivaju predstavnici medijskih kuća da poprate, kako kažu ''slučaj nelegalne deložacije obitelji Šetka'' na adresi Blajburških žrtava 9d, u naselju Rudnik.

Kako navode u e-mailu upućenom redakciji Bljeska, deložacija bi se trebala dogoditi u četvrtak 30.11.2023. u 11 sati.

U kratkom opisu kažu da je taj stan – ''njegov vlasnik, Mladen Šetka, platio 110.000 KM prije više od 20 godina i u kontinuitetu je obitelj Šetka stanovala u tom stanu, sve dok odvjetnički ured Bunjoza&Paponja nije predstavio nekog Novicu Prodanovića koji je imao neko Rješenje od Aluminija d.d. prije rata na neki stan'' – čime se predstavlja da Prodanović ima prijeratno pravo na stan.

Obitelj Šetka navodi i kako se sve odvilo uz pomoć Županijskog ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na čelu s prethodnikom ministra Suada Hasandedića i da je ''njegovu politiku progona nedužnih obitelji nastavio dugogodišnji vladar Suad Hasandedić, a odnedavno i njegov nasljednik Bekir Isaković.''

''Ni najnovija presuda Kantonalnog suda od 25.10.2023.godine koja uvažava žalbu Mladena Šetke po kojoj se poništava Rješenje drugostupanjskog organa - Federalnog ministarstva prostornog uređenja od prije, kao i Zaključak prvostupanjskog organa - Kantonalnog ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, te se predmet vraća na ponovni postupak, nije bila dovoljna lokalnim moćnicima koji svoj Zaključak stavljaju iznad presude Suda, pozivajući se na neku staru presudu, čime sami sebe svrstavaju u izravne počinitelje kaznenog djela, što predstavlja svu pogubnost nedjelovanja pravne države, odnosno djelovanja u korist lokalnih moćnika, koji nemaju odgovornosti ni prema kome, niti se boje ikakvih pravnih posljedica jer su oni na vlasti'', piše u e-mailu obitelji Šetka, a koji je upućen medijima u utorak 28. studenog.

Naglašavaju i da odvjetnik obitelji Šetka, Faruk Ćupina, raspolaže dopisom od Aluminija d.d. kako među tih 8 stanova koji je Aluminij d.d. kupio od Hercegovina – Visokogradnja d.d. – koji je radio stanove u toj zgradi „Slavonije Di – Lamela E“, nije stan u kojem stanuje obitelj Šetka, niti se među tih 8 stanova nalazi ime dotičnog Novice Prodanovića.

Podsjećamo, deložacija obitelji Šetka pokušana je i u lipnju 2021. godine. Nakon toga je odgođena, a Mladen Šetka je tada rekao da deložaciju neće dopustiti ni pod kakvu cijenu.

''Stan od 110.000 KM da ja poklonim nekome?'', rekao je Šetka u lipnju 2021.

Ovo nije prvi slučaj deložacije stana u Mostaru, gdje je prodan stan na kojeg je netko poslije zatražio stanarsko pravo i povrat.

Naime, brojni si slučajevi u Mostaru ovakvih sudskih procesa sa stanovima koje očito netko nije smio prodati. 

Kopirati
Drag cursor here to close