Izgradnja džamije

Obitelj Trlin: 'Prijetnje Islamske zajednice neće nas spriječiti da vratimo našu zemlju'

''Jasno poručujem kako me njihovi 'demanti, zastrašivanje, prijetnje' na društvenim mrežama i najave tužbi neće pokolebati'', navodi Zvonimir Trlin.
Vijesti / Flash | 14. 11. 2023. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Džamija u Donjem selu u Konjicu

''Odbacujem kao netočne, lažne i manipulantske istupe iz Medžlisa Islamske zajednice u Konjicu oko otete imovine obitelji Trlin na Donjem selu Konjic na kojoj je izgrađena džamija te jasnim pokazateljem kako se prijetnjama i difamacijama u panici pokušava prikiriti kriminal u kojemu su sudjelovali njihovi pojedini članovi'', poručuje Zvonimir Trlin, koji ističe kako je jedan od nasljednika zemlje koja je prijevarom oduzeta od ove obitelji, a na kojoj je izgrađena džamija.

On se oglasio nakon priopćenja Medžlisa Islamske Zajednice Konjic, koji je objavio priopćenje u kojem tvrde da obitelj Trlin širi laži i raspiruje nacilnalnu i vjersku mržnju.

Zvonimir tvrdi da su ovo prijetnje i zastrašivanja te da se ne misli povrući.

''Jasno poručujem kako me njihovi 'demanti, zastrašivanje, prijetnje' na društvenim mrežama i najave tužbi neće pokolebati, nego ću još odlučnije braniti pravo na svoju otetu imovinu. Moja borba nema nikakve veze sa vjerom, nacijom, konstitutivnim narodima, niti politikom. Ja vodim borbu samo da zaštitim od otimačine imovinu i sačuvam moju djedovinu i djedovinu ostalih 5 nasljednika i da pokušam osvjetliti mrak u glavama onih potomaka komunizma i drugih ranijih nenarodnih režima koji mi lijepe etikete, pokušavaju zastrašiti i prijete tužbama'', navodi.

''Zemlju nikad nisam prodao''

Dodaje kako Hami Masleši, članu Izvršnog odbora MIZ Konjic nikada nije prodao svoju imovinu da bi se na njoj izgradila džamija.

''Sud u Konjicu je pravomoćnom presudom potvdio da sam nezakonito izbrisan iz vlasništva i to vlasništvo mi vratio. Samo mojom voljom može se legalno graditi na mome vlasništvu'', dodaje Trlin i dalje objašnjava:

''Na Uskršnji ponedeljak 2017. godine, odmah nakon dolaska bagera na našu zemlju, razgovarao sam sa Hamom Maslešom, članom Izvršnog odbora MIZ Konjic u njegovom uredu u Konjicu i upozorio sam ga na krivotvorine u zemljišnim knjigama i da su stvarni vlasnici izbrisani iz vlasništva. Upozorio sam ga da postoji institut poništenja pravnog posla i ništavnost ugovora o kupoprodaji koji je napravio i da to odmah učini. Upozorio sam ga da zaustavi gradnju dok je u početnoj fazi. Nemušto se pravdao da on nije ništa znao i naprasno prekinuo razgovor kada sam mu rekao da ću ja ovaj slučaj rasvijetliti i ići do kraja, što i činim''.

Moćnici iz Konjica

Za sve krivi, kako navodi, ''moćnike iz Konjica''.

''Moćnici u Konjicu su ranije osmislili plan i provedbu brisanja stvarnih vlasnika iz gruntovnice i lažiranim potpisima vlasništvo 1/1 prebacili na samo jednog nasljednika, koja ima isti udio kao i ja od 1/8. Ona je bila naivna i pohlepna i postala instrument u rukama moćnika u Konjicu. Na sudu je pod pritiskom lažno svjedočila, ali je također priznala da je sporna imovina vlasništvo svih nas nasljednika, ali sud u Konjicu tu činjenicu nije prihvatio. Istina je mrtvo slovo u Zapisniku na sudu u Konjicu'', pojašnjava Zvonimir Trlin.

Istaknuo je kako se ''Hamo Masleša, kao jedan od tuženih, nikad nije pojavio na sudu kako bi izbjegao odgovarati na pitanja obitelji Trlin''.

Zatražio pomoć međunarodne zajednice

''Moje je legitimno pravo da tražim pomoć i podršku kod svih relevantnih institucija i osoba, a njihovo legitimno pravo je da mi ne odgovore, kao što nisu odgovorili Reis-l-Ulema dr. Husein ef.Kavazović i Edhem Bičakčić, predsjednik Upravnog odbora za vakufusku imovinu IZ BiH'', dodaje Trlin.

''U pismu upućenom uvaženom Poglavaru Islamske zajednice sam pozvao na pomoć te upozorio da 'Halal je jasan, a i haram je jasan'. Za pomoć sam se obratio i međunarodnim dužnosnicima angažiranim u BiH, od visokog međunarodnog predstavnika Christiana Schmidta, veleposlanika SAD-a, EU, Ujedinjenog Kraljevstva'', zaključuje u svom pismu Zvonimir Trlin.

Kopirati
Drag cursor here to close