Gornja Kamenica

Pretukli povratnika pred džamijom

Vijesti / Crna Kronika | 04. 09. 2023. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Republike Srpske, Ćamil Duraković, objavio je identitet napadača na Senada Sejfića, povratnika u Gornju Kamenicu kod Zvornika.

  / Sejfić i trenutak napada | Foto: Avaz

''U entitetu Republika Srpska ponovo je napadnut povratnik Bošnjak. Jučer je ispred džamije u Gornjoj Kamenici kod Zvornika napadnut i teško pretučen Senad Sejfić. Dok se vozilom kretao pored džamije, Senada su prvo opkolili, a potom pretukli Bane Jovanović i Bojan Bogićević, Srbi iz susjednog sela Donja Kamenica'', objavio je Duraković.

Prema medijskim izvještajima, napad se dogodio oko 20 sati. Sejfić se vozilom kretao pored džamije, navodno da je bio pošao u džamiju na namaz, a potom u Tuzlu, kada je naišlo nekoliko vozila, koja su dolazila iz pravca Šekovića.

Vozila su opkolila Sejfićevo vozilo, u kome je on sjedio vezan sigurnosnim pojasom, gdje su ga, tako vezanog, Jovanović i Bogićević, počeli udarati po svim dijelovima tijela, a najviše u predjelu glave.

Duraković kaže kako je razgovarao sa Sejfićem.

''Zvornička policija je uhitila je počinitelje i očekujem da će biti adekvatno i pravedno kažnjeni. Isto tako, tražim konkretnije i strože mjere sigurnosti građana ovog entiteta. Sve što se dešavalo u proteklom periodu - destabilizacija mira u BiH i regiji, manipulacija javnosti, slaba reakcija Međunarodne zajednice, neozbiljna, zlonamjerna i neodgovorna politika – rezultira učestalijim ovakvim i sličnim slučajevima. Pozivam sve policijske, pravosudne i sigurnosne strukture, političare na svim nivoima i funkcijama i sve ostale nadležne da Bosnu i Hercegovinu napravimo ljepšim i sigurnijim mjestom življenja, jer njeni građani zaslužuju državu koja će ih štiti u svakom trenutku, kako god da se zovu'', naveo je Duraković.

Kopirati
Drag cursor here to close