Cirkus

Odgođena odluka o deportaciji Đokovića

Novak Đoković će izgleda provesti mirnu noć u Australiji i to kao slobodan čovjek. Ministar imigracija neće danas donijeti odluku od deportaciji.
Vijesti / Flash | 10. 01. 2022. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australski novinar Paul Sakkal i ostali australski mediji javljaju da ministar Ethan Hawke nije donio odluku o deportaciji Novaka Đokovića.

On će danas biti slobodan čovjek, ali mu deportacija prijeti u danima koji dolaze.

Ministar i dalje ima pravo donijeti tu odluku.

Automobil s Novakom Đokovićem napustio je odvjetnički ured pod budnom paskom policije. Trebalo je vremena za proboj kroz brojne navijače, a policija je morala upotrijebiti suzavac.

Đoković je dakle otišao, ali zasad se ne zna gdje.

Australska novinarka Karen Sweeney tijekom cijelog dana prati sudski proces oko Đokovića i javlja informacije s mjesta događaja.

Novak bi, i nakon odluke, i dalje imao mogućnost žaliti se, ali moć koju ministar ima diskrecijske je prirode pa bi mu bilo puno teže dobiti tužbu. Osim toga, Đoković ne bi smio ući u zemlju tri godine.

Objavljen razgovor Đokovića i Australaca

Dio transkripta Đokovićevog obraćanja australskim vlastima otkriva da je rekao kako nije cijepljen protiv zaraze.

Dosad se njegov status cijepljenja nije točno znao.

"Ja sam profesionalni tenisač i glavni razlog mog dolaska u Australiju je nastup na Australian Openu u Melbourneu. Nisam cijepljen, ali sam dva put prebolio koronavirus. Prvi put u lipnju 2020., a drugi puta nedavno. Bio sam pozitivan na testu 16. prosinca prošle godine", rekao je Đoković prema transkriptu razgovora kojeg su objavili svjetski mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close