Idemo Nole

Stižu prve reakcije na sudsku pobjedu Novaka Đokovića, među prvima reagirao hrvatski tenisač

Stižu i prve reakcije, hrvatski tenisač Ivo Karlović oglasio se na Twitteru
Sport / Ostali sportovi | 10. 01. 2022. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Eurosport / Novak Đoković

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković dobio je u ponedjeljak žalbu na odluku o odbijanju vize na Saveznom Federalnom okružnom sudu Australije uoči Australian Opena.

Sudac Anthony Kelly poništio je ukidanje vize i naložio australskoj vladi da plati sudske troškove i pusti Đokovića iz imigracijskog pritvora u roku od pola sata.

Sudac je ocijenio da je odluka vlade da teniskoj zvijezdi ukine vizu za ulazak u zemlju "nerazumna".

Kelly je naredio da Đoković bude pušten u roku od 30 minuta i da mu se vrate putovnica i druge putne isprave, što mu daje priliku da osvoji rekordni 21. Grand Slam naslov na Australian Openu.

Međutim, odvjetnici savezne vlade rekli su sudu da ministar za imigraciju zadržava pravo da iskoristi svoje osobne ovlasti da ponovno ukine Đokovićevu vizu.

Vladin savjetnik Christopher Tran obavijestio je sud da će ministar za imigraciju, državljanstvo, migrantske usluge i multikulturalna pitanja - a ne ministar koji je prvotno ukinuo vizu - sada razmotriti hoće li iskoristiti osobne ovlasti za ukidanje Đokovićeve vize.

Stižu i prve reakcije, hrvatski tenisač Ivo Karlović oglasio se na Twitteru:

Ni bivši australski tenisač Paul McNamee nije skrivao oduševljenje:

- Iznio je dokaze i odnio pobjedu na sudu. Poštujmo odluku suda i okrenimo se sportu.

"Sa sportske strane više bih volio da nije ovdje, ali sud je svoje rekao i nebitno je slažem li se ja ili ne s Đokovićem po pitanju nekih stvari. Poštujem odluku suda", izjavio je Rafael Nadal za španjolske medije, prenose mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close