Rezultati su najvažniji ostalo je nepotrebno

Ovo Novaku nije trebalo

I bez obzira kako se završilo, ovo jednostavno Novaku Đokoviću nije trebalo. Jednostavno njegovi rezultati, njegova igra na terenu, osvojeni naslovi su najbolji pokazatelji njegove veličine. Sve ovo ostalo samo kvari dojam.
Sport / Ostali sportovi | 06. 01. 2022. u 13:46 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Možda je cirkus pregruba riječ, ali nismo daleko od toga. Je li moralo doći do ovoga? Mnogi će reći da nije, jer koliko god u ovom trenutku sve zvučalo komplicirano i zamršeno, tako nije moralo biti.

Od prvog trenutka je sve išlo u krivom smjeru

Od prvog trenutku se znalo u kakav rizik ulazi Đoković. Australci su bez obzira na onaj organizatora Australian Opena imali svoj stav. Cijepljenje ili nema nastupa. U posljednjih mjesec pa možda i nešto više skoro svakog dana se pisalo o tome kako Novak igra ili ne igra na Australian Openu. Tijekom jučerašnjeg dana Novak je bio "pobjednik", tenisač koji je nadmudrio sustav itd...

Međutim, Australci su ostali čvrsti.Vlasti australske države Viktorije nisu srpskom tenisaču izdale vizu pa je tako ostao zarobljen na aerodromu koji ne može napustiti i ući u Melbourne. Nakon što je vijest prenio Timesov novinar Stuart Fraser, isto je potvrdila i ministrica sporta Victorije Jaala Pulford na svojem Twitteru.

Bez vize može ostati bilo tko 

Australci su potvrdili info kako je došlo do pogreške od strane člana Đokovićevog tima koji je navodno podnio zahtjev za pogrešnu radnu vizu koja ne podržava medicinsko izuzeće za cijepljenje. Još za vrijeme leta prema Australiji granična policija Australije tražila je od savezne države Victorije da podrži Đokovićevu vizu za ulazak u zemlju, ali to se nije dogodilo.

Sve ono što se događalo u satima nakon toga više je ličilo na neki film, nego na pokušaj jednog tenisača da uđe u zemlju koja mu to ne dozvoljava. Da se razumijemo, Australija kao zemlja ima pravo na to, bez obzira na to što je Novak netko, što je najbolji na svijetu, što je krenuo po rekordni naslov, što je ovo ili ono. Jer koliko god to čudno zvučalo u ovom trenutku, realno Novak je znao da bi se situacija mogla zakomplicirati na ovaj ili onaj način, da bi sve moglo otići u nekom drugom pravcu, ali je odlučio ići dalje i sudjelovati u nečemu što će obilježiti njegovu karijeru.

Jednim potezom je Novak mogao sve riješiti

A nije morao, jer on je vrhunski tenisač, broj jedan, mogao je jednostavno reći " ne želim se cijepiti, neću igrati Australian Open i vidimo se nekom drugom prilikom". Onako kao gospodin što bi se reklo kod nas. Međutim, Novak nekako ima tu potrebu da stalno bude ispred iako to nitko od njega ne traži. Voli se vremena na vrijeme oglasiti po ovom ili onom pitanju, ne samo u tenisu, čime se stvara dodatni otpor kod onih koji nisu njegovi navijači.

Sada je naravno opet u dijelu javnosti postao žrtva nekoga tko ga ne voli iz ovog ili onog razloga, pa ga je zadržao na aerodromu, pa ga je skoro priveo, pa prebacio u neki hotel gdje su migranti, gdje su bube u hotelu itd. Uz sve to došao je i nepotrebni folklor za koji se nemali broj puta zna pobrinuti i njegov otac koji je ovaj put pozivao na ulice, na borbu, koji je naravno popljuvao Australiju ako zemlju, nakon čega se još uključio i predsjednik države dodajući još jednu aromu dramatičnosti, također pričajući o istini, borbi protiv ostatka svijeta.

Sam protiv ostatka svijeta?

I bez obzira kako se završilo, ovo jednostavno Novaku Đokoviću nije trebalo. Jednostavno njegovi rezultati, njegova igra na terenu, osvojeni naslovi su najbolji pokazatelji njegove veličine. Sve ovo ostalo samo kvari dojam. Imali su svoje bubice svi veliki.

Sampras, Agassi, Becker, McEnroe, Lendl, Edberg, Connors, pa i oni stariji koji su također znali dići glas, boriti se za nešto, upasti u neku aferu, ali nitko nije svoj status, svoju veličinu bespotrebno kompromitirao. A nekako svih ovih godina se stječe dojam da Novak s vremena na vrijeme upravo to sebi napravi.

Kopirati
Drag cursor here to close