Maratonsko saslušanje

Sudac dao vizu Đokoviću, ali nije gotovo. Ministar ga može deportirati!

Sudac je prilikom donošenja svoje odluke rekao kako ne bi volio da vlasti odluče ići protiv njegove odluke, ali i da će Đokoviću biti zabranjen ulazak u Australiju na tri godine kao mu australska vlada ponovno ukine vizu.
Vijesti / Svijet | 10. 01. 2022. u 07:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na australskom Federalnom sudu u ponedjeljak je završilo ročište o žalbi srpskog tenisača Novaka Đokovića na zabranu ulaska u Australiju, zbog čega, ako sud potvrdi odluku vlasti, ne bi mogao nastupiti na teniskom turniru Australian Open.

Odluka o poništavanju Đokovićeve vize je nevažeća odlučio je jutros Federalni sud u Melbourneu nakon saslušanja koje je trajalo više od sedam sati.

Sudac Anthony Kelly dao je za pravo prvom tenisaču svijeta, čiji je najveći argument bila nedosljednost državnih vlasti oko izdavanja, a potom poništavanja iste vize na ulasku u zemlju.

Kelly je presudio da nije bilo valjanog razloga zbog kojeg bi službenici granične kontrole zabranili Đokoviću ulazak u Australiju te naložio njegovo puštanje iz imigracijskog pritvora u roku od 30 minuta.

Osim toga, australska vlada dužna je Đokoviću nadoknaditi sve troškove koji su nastali proteklih dana.

Drama bi, međutim, mogla imati još nastavaka jer je vladin savjetnik Christopher Tran obavijestio sud da će ministar za imigraciju, državljanstvo, migrantske usluge i multikulturalna pitanja - a ne ministar koji je prvotno ukinuo vizu - sada razmotriti hoće li iskoristiti osobne ovlasti za ukidanje Đokovićeve vize.

Dok se čeka konačna odluka, navijači se sjajno zabavljaju ispred suda.

Kopirati
Drag cursor here to close