Fatmir Alispahić

Nakon otvorenih poziva - Bošnjački dužnosnici nisu se naklonili žrtvama u Vitezu

Nakon nekoliko otvorenih poziva, bošnjački dužnosnici nisu se naklonili žrtvama u Vitezu.
Vijesti / Flash | 18. 07. 2023. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bošnjački dužnosnici odbili da se pojave na obilježavanju 30. godišnjice zločina nad djecom u Vitezu, i tako su trasirali put veličanju zločina, konstatirao je Fatmir Alispahić u mailu napisanom portalu Bljesak.info.

Fatmir Alispahić je uputio otvoreni poziv i u nekoliko navrata je pozivao bošnjačke dužnosnike da dođu u Vitez, na obilježavanje 30. godišnjice zločina nad osmero hrvatske djece, 10. lipnja.

Pozivao ih je ''da jasno i glasno distanciraju Armiju RBiH i bošnjački narod od ovog zločina''. 

Video: 30 godina od zločina Armije RBiH nad djecom u Vitezu

''Posebno se je to bilo važno u kontekstu inicijative Denisa Bećirovića da se 25. svibanj proglasi Danom žalosti za ubijenu djecu, u povodu zločina na Kapiji. Da se radilo o Bećirevićevom politikanstvu, dokazuje i činjenica da nije došao u Vitez. Nije došao nitko od bošnjačkih dužnosnika. Danas se čudimo što neki mladić iz Ključa slavi ovaj zločin i žali što nije ubieno više ustaške djece'', napisao je Alispahić.

Bošnjački dužnosnici, kaže, trebaju pothitno otići u Vitez.

''Nikad nije kasno'', reko je Alispahić.

Desetog lipnja 1993. u mjestu Podgradina pored Viteza, ubijeno je osmero djece hrvatske nacionalnosti.

Njih je pogodila granata koja je došla s položaja koji je držala Armija RBiH, s obzirom na to da na tom području nije bilo hrvatsko-srpskih sukoba.

Djeca su poginula na igralištu, tijekom igre, a za ovu tragediju, koja se dogodila dok je trajalo primirje HVO-a i Armije RBiH, nitko nije odgovarao.

Na mjestu nesreće poginulo je petero djece, a troje je preminulo u bolnici. Ostalih šestero djece je ranjeno. Taj dan su poginuli Sanja Garić, (1975.), njen brat Milan Garić (1981.), Dragan Ramljak (1978.), Dražen Čečura (1978.), Boris Antičević (1983.), Sanja Križanović (1978.), Augustina Grebenar (1984.) i njen brat Velimir Grebenar (1981.). 

Kopirati
Drag cursor here to close