Sastanak s Kavalec

Kordić upoznao voditeljicu Misije OESS-a o projektima koje je pokrenuo Grad Mostar

Gradonačelnik Kordić objasnio je veleposlanici Kavalec razloge dobrog funkcioniranja gradske vlasti u Mostaru.
Vijesti / Flash | 04. 03. 2022. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Kordić upoznao Voditeljica Misije OESS-a o projektima koje je pokrenuo Grad Mostar

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić upriličio je prijem za voditeljicu Misije OESS-a u BiH, veleposlanicu Kathleen Kavalec. Tom prilikom gradonačelnik Kordić upoznao je veleposlanicu Kavalec o projektima koje je pokrenuo Grad Mostar u prethodnom razdoblju.

Gradonačelnik Kordić objasnio je veleposlanici Kavalec razloge dobrog funkcioniranja gradske vlasti u Mostaru. Novi Izborni zakon u Mostaru omogućio je svim narodima jednakopravnost i stvorio uvjete za međusobnu suradnju.

Također je naglasio važnost promjena Izbornog zakona na federalnoj razini kako bi se pozornost mogla posvetiti pitanjima koja su važna za svakodnevni život građana.

Kada su u pitanju komunalni problemi pronađeno je rješenje, odnosno Plan prilagodbe Federalnog ministarstva okoliša i turizma koji se odnosi na sanaciju deponije „Uborak“.

U prijedlogu Federalnog proračuna planirano je financiranje tri izuzetno važna projekta za sve građane Mostara. Prema istome predviđana su sredstava za Olimpijski bazen, sportsku dvoranu i HNK Mostar.

Veleposlanica Kavalec je izrazila svoj optimizam u uspješan završetak razgovora o izbornom zakonodavstvu i čestitala gradonačelniku na prvoj godini mandata.

Kopirati
Drag cursor here to close