Ako ih je još ostalo

Kordić: S novim generacijama mladih ljudi, Mostar može ići naprijed

Cilj posjeta je stvoriti što vjerodostojniju sliku o trenutačnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Politika | 22. 02. 2022. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici švicarske oružane snage u sastavu EUFOR-ove misije za Bosnu i Hercegovinu, satnika Nilsa Montavona i desetnicu Veru Wagner.

Cilj posjeta je stvoriti što vjerodostojniju sliku o trenutačnoj situaciji u Bosni i Hercegovini kako bi se očuvalo mirno i sigurno ozračje za sve građane Bosne i Hercegovine.

Pripadnici EUFOR-a pokazali su zanimanje za političku situaciju kao i trenutno stanje sigurnosti u Gradu Mostaru, a o čemu ih je upoznao gradonačelnik.

Također izrazili su zanimanje za infrastrukturne objekte u Gradu Mostaru, ali i unaprjeđenju rada Zračne luke. Gradonačelnik je upoznao pripadnike EUFOR-a o nastojanjima grada da se uklone ruševine koje su posljedica ratnih događanja. Neki od njih već su uklonjeni, a problem za uklanjanje ostalih uglavnom predstavljanju neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

Pripadnici EUFOR-a interesirali su se i za aktualnu temu Mostar parkinga. Gradonačelnik je naveo kako će sredstva od naplate parkinga biti utrošeni i u izgradnju novih parking mjesta.

Gradonačelnik je kazao kako je predstavljena nova web platforma koja ima za cilj transparentni uvid u rad svih službi Grada Mostara.

Na koncu razgovora, pripadnike EUFOR-a zanimalo je kakva budućnost očekuje Mostar i njegove građane. Gradonačelnik Kordić je kazao kako s novim generacijama mladih ljudi Mostar može ići naprijed i nadoknaditi izgubljeno vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close