Vijećnica

Kordiću pohvala iz Vinkovaca zbog borbe za bolji život građana

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić naveo je da je cilj ovog sastanka ostvariti prijateljsku vezu između predstavnika vlasti, a ona druga već postoji.
Vijesti / Politika | 22. 02. 2022. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mostar je primjer kako je grad nakon izbora počeo funkcionirati. Mnogi problemi su i dalje prisutni, ali mislim kako idemo u dobrom smjeru'', poručio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić, koji je upriličio je prijem izaslanstvo Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Kako je priopćeno iz Grada, u izaslanstvu su bili gradonačelnik Grada Vinkovaca  Ivan Bosančić, zamjenik gradonačelnika Josip Romić i pročelnica Službe za protokol i informiranje Katarina Alduk, župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, zamjenik župana Franjo Orešković, pročelnik Ureda župana Marko Dikonić i ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Vukovarsko-srijemske županije.

Tom prilikom gradonačelnik Kordić upoznao je goste s aktualnom situacijom u Mostaru s fokusom na komunalna pitanja, pokretanje gospodarskog razvoja i revitalizaciju Zračne luke Mostar.

Župan Damir Dekanić istaknuo je povezanost koju imaju Vukovarsko-srijemska županija i Grad Mostar, kao središte  Hercegovine. Prema njegovim riječima mnogi Slavonci su porijeklom iz Hercegovine, te se u ovom kraju  sa zanimanjem prati situacija. On je također naveo kako sve više studenata iz Vukovarsko-srijemske županije studira u Mostaru, gdje imaju sve uvjete za kvalitetno obrazovanje.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić naveo je da je cilj ovog sastanka ostvariti prijateljsku vezu između predstavnika vlasti, a ona druga već postoji.

Pohvalio je nastojanje gradonačelnika Kordića u borbi za bolji život svih građana Mostara.

Jedan od problema koji su zajednički svim sudionicima današnjeg sastanka je iseljavanje stanovništva u inozemstvo. Zaključeno je kako se uz gospodarski razvoj taj trend može smanjiti, ali i omogućiti povratak iseljenika u rodni kraj.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić pozvali su gradonačelnika Kordića u službeni posjet županiji kako bi dodatno produbili ne samo kulturne i političke, nego i ekonomske odnose.

 

Kopirati
Drag cursor here to close