Odvjetnik Feraget

'Još uvijek nije otvorena adekvatna istraga ubojstva Davida Dragičevića'

Kovačević je reagirao povodom izjave stalnog izvjestitelja Europskog parlamenta za BiH Cristiana Dan Prede, vezano za "slučaj Davida Dragičevića".
Vijesti / Flash | 14. 01. 2019. u 11:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvjetnik Ifet Feraget, koji zastupa Davora Dragičevića, smatra da institucije Republike Srpske „ne obavljaju profesionalno svoje poslove, jer iako je proteklo više od 290 dana od otmice i brutalnog ubojstva Davida Dragičevića, Republičko javno tužiteljstvo, još uvijek nije otvorilo službenu adekvatnu istragu“. 

U javnom obraćanju pozvao je glasnogovornika SNSD-a Radovana Kovačevića „da ne iznosi proizvoljne informacije kojima deziformira javnost i time svjesno pomaže onima koji već više od 290 dana blokiraju službenu adekvatnu istragu otmice i teškog ubojstva Davida Dragičevića“. 

Kovačević je reagirao povodom izjave stalnog izvjestitelja Europskog parlamenta za BiH Cristiana Dan Prede, vezano za "slučaj Davida Dragičevića". 

''Nešto se događa, rekao bih, na razini društva, ljudi, građani traže pravdu i traže rješenja. Nije to problem samo jednog pojedinca, niti je to problem tužitelja iz Republike Srpske, građani inzistiraju da se zadovolji pravda. Pozivam domaće vlasti da riješe ovaj slučaj što je prije moguće'', rekao je Dan Preda. 

Glasnogovornik SNSD-a je na to ocijenio da „Cristian Dan Preda nema mandat da se miješa u unutrašnje stvari suverenih zemalja i umjesto što se bavi pojedinačnim slučajevima u BiH, trebalo bi učniti sve da pomogne na njenom putu ka EU”. 

Feraget je poručio Kovačeviću da, pozivanje domaćih vlasti da riješe što prije slučaj teškog ubojstva Davida Dragičevića (ali i slučaja Dženan Memić i svih ostalih neistraženih slučajeva ubojstava u Bosni i Hercegivini), sasvim sigurno nije miješanje u unutrašnje stvari suverene zemlje. 

Naprotiv, dodao je, to je prijateljski poziv vlastima suverene zemlje da djeluju u skladu sa zakonom (i međunarodnim konvencijama koje imaju prioritet nad domaćim zakonima), što predstavlja osnovno ustavno demokratsko načelo i ujedno conndicio sine qua non na putu Bosne i Hercegovine ka EU. 

''Osim toga, Cristian Dan Preda je dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine koji je učinio mnogo kako bi ona što prije postala članica Europske unije, a što je u interesu svih građana'', naveo je odvjetnik Feraget.

Kopirati
Drag cursor here to close