Poruka

Javio se Davor Dragičević

Davor Dragičević rekao je kako se zna tko će biti odgovoran ukoliko mu se nešto dogodi.
Vijesti / Flash | 07. 01. 2019. u 14:15 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davor Dragičević, otac mladića Davida čija je nerazjašnjena smrt iz ožujka prošle godine potaknula val prosvjeda protiv vlasti u Republici Srpskoj, oglasio se u ponedjeljak porukom kako je živ i zdrav ali i s upozorenjem kako se zna tko će biti odgovoran ukoliko mu se nešto dogodi.

''Još uvijek sam zdrav, pri zdravom razumu nisu uspjeli da me likvidiraju. Mogu me fizički ubiti, ali ono što mi nikad neće uzeti to je istina i pravda za Davida. Cijeli fokus su htjeli skrenuti s istrage tko je ubio Davida Dragičevića, a to je osnovno što nam u ovom trenutku treba. Tko je ubio Davida Dragičevića, recite da znamo. Zato je jedini zahtjev da se predmet prebaci na Državno tužiteljstvo. Nijednu grešku, ništa nismo uradili tijekom ovih 10 mjeseci. Ako mi se nešto dogodi, zna se tko je kriv'', poručio je.

Članovima grupe Pravda za Davida rekao kako nemaju sebi što zamjeriti te da vlasti uradile isto i da nisu bili na ulici.

''Ja idem do kraja, s vama ili bez vas. Ja nikad neću odustati. Ubili su mi dijete. Mir Božiji, Hristos se rodi svim pravoslavnim vjernicima. Nek' im dođe mir u kuću. Nek' budu danas sa svojim obiteljima'', rekao je.
 

 

Feraget: Davor je živ i zdrav, ali nemamo izravan kontakt

''Davor Dragičević je živ i zdrav. Ne znam gdje se nalazi, a očigledno ima veliki strah od povratka u Banja Luku'', kazao je Feni Dragičevićev odvjetnik Ifet Feraget.

Dodao je da se Davor Dragičević u ponedjeljak oglasio prvi put te da on s njim nije imao nikakav izravan kontakt niti ima ikakve informacije.

''Nadao sam se da je s njim sve u redu. Vidio sam video snimku kojom se Davor oglasio. Živ je i zdrav, ali nemamo izravan kontakt'', kazao je Feraget.

On je mišljenja da je na sceni pravljenje situacije u kojoj se fokus svjesno sa službene istrage ubojstva Dragičevićevog sina Davida prebacuje bez ikakve potrebe na Davora Dragičevića, kojeg proglašavaju bjeguncem.

''On nije bjegunac, on je žrtva sustava. To je čovjek koji je pokrenuo lavinu iza sebe, privukao pozornost cjelokupne bh. i svjetske javnosti i primjer kao i Muriz Memić dostojanstvenog i hrabrog građanina koji se pokušava izboriti samo za svoje pravo'', kazao je Feraget.

On je mišljenja da slučaj treba preuzeti Tužiteljstvo BiH jer su za to ispunjeni uvjeti te da je ''sasvim jasno da tužitelji koji do sada nisu provodili adekvatnu istragu zbog učinjenih velikih propusta u istrazi nisu u stanju sami sebe istraživati''.

''Netko mora dati odgovor na pitanja tko je ubio Davida i tko je doveo do ove cjelokupne situacije'', ocijenio je Feraget.

Kopirati
Drag cursor here to close