Reakcija

''Izmišljanje afere sa diplomom novi nasrtaj na Agenciju''

''Pokušaj da se preko Inspektorata RS na ovakav način diskreditiraju direktor Mehmedagić i OSA BiH samo su nastavak udara i potpuno je jasno tko i s kojim ciljem stoji iza njih.''
Vijesti / Flash | 15. 08. 2019. u 16:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rješenje kojim Inspektorat entiteta Republika Srpska traži od Univerziteta za poslovne studije poništavanje diplome direktora Obavještajno-sigurnosne (OSA) agencije Bosne i Hercegovine predstavlja novi nasrtaj na Agenciju i direktora Osmana Mehmedagića, priopćeno je iz te institucije. 

Iz OSA-e navode da je diploma direktora Mehmedagića uredno stečena i izdata, te da je to potvrđeno u više ranijih provjera koje je kroz svoju karijeru u obavještajnom sektoru Mehmedagić prolazio. 

Dodaju da su OSA i direktor Mehmedagić već duže vrijeme pod konstantnim udarima pojedinih pravosudnih i političkih centara moći kojima ne odgovara zakonit, profesionalan i odgovoran rad Agencije u borbi protiv kriminala i drugih štetnih djelovanja po državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane. 

''Pokušaj da se preko Inspektorata RS na ovakav način diskreditiraju direktor Mehmedagić i OSA BiH samo su nastavak tih udara i potpuno je jasno tko i s kojim ciljem stoji iza njih. Pravosudne institucije i inspekcije imaju pravo da u skladu sa zakonom vrše provjere, ali nitko nema pravo da montira bilo kakve istrage kojima bi diskreditirali osobe koje se suprotstavljaju organizovanom kriminalu u BiH'', priopćeno je iz OSA-e

Kopirati
Drag cursor here to close