Uhićenja visokih dužnosnika

Čampara o uhićenjima zbog Sky aplikacije u BiH: Ovo je tek početak

Do kraja godine mogla bi uslijediti nova uhićenja, a riječ je o specifičnom i jednom od najkompleksnijih predmeta kojim se pravosuđe u BiH bavilo.
Vijesti / Flash | 04. 11. 2022. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aljoša Čampara, federalni ministar unutarnjih poslova, aktuelni i budući zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, kao i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u sinoćnjoj emisiji na Televiziji Sarajevo govorio je o brojnim temama, između ostalog o Sky aplikaciji koja se vezuje za kriminalne krugove čak i u BiH. Poručio je da je ona već dovela do određenih visokih dužnosnika.

Inače je dešifriranje aplikacije Sky već dovelo do brojnih uhićenja, a Čampara ističe da bi to mogao biti samo početak. Shodno tome, do kraja godine bi mogla uslijediti nova uhićenja, a riječ je o specifičnom i jednom od najkompleksnijih predmeta kojim se pravosuđe u BiH bavilo.

Ovo je tek početak

“Strašno je da su neki policijski ili savjetnici koji su radili u OSA-i, pa kod nekih ministara koji su radili, koji su trgovali s tim dokumentima pa su uhićeni, za koje se pripremaju optužnice, mislim da je ovo tek početak. To je toliko veliki i složeni predmet da će toga još biti i dobro je da se događaju takve stvari. Žalosti nas i čini da je na području BiH bilo toliko tih grupa koje su se slobodno osjećali i to im je bila neka oaza u kojoj su mogli sve to raditi i djelovati. Mislim da je to poražavajući podatak, ali dobro je da se događaju te akcije i imamo policijske agencije koje rade svoj posao. One koje su pod političkim kontrolama, one ne rade. Naprimjer MUP Kantona Sarajevo jako dobro radi , to će vam potvrditi i međunarodni dužnosnicima, a mnogi drugi ne rade dobro jer se ne vide njihovi rezultati”, rekao je Čampara.

Osvrnuo se i na najveći problem u BiH te do koga bi sve mogli dovesti podaci iz dešifriranja Sky aplikacije.

“Mislim da je ovo prije svega dobro da se događa i događa se i u suradnji s drugim partnerskim agencijama i službama. Građani nemaju objektivno, povjerenje u pravosudni sustav i u pravosuđe, ali počinje se buditi neka nada da će se neke stvari početi rješavati. Što je najveći problem države BiH? To što su pojedinci privatizirali institucije. Kada privatizirate instituciju onda ona ne radi za državu i za građane. Osman Mehmedagić, on je privatizirao. On je jedan falsifikator diploma. To je čovjek koji je krivotvorio svoje diplome i on ne bi smjeo uopće biti zaposlenik nego je trebao biti tri već godine već u mirovini. Ako mene netko želi uvjeriti da nam je dobro, a direktor OSA-e je krivotvorio diplome i obnaša dužnost direktora pa onda se mi pitamo što nam je ovako, zašto građani odlaze? Pa naravno da će odlaziti. Naježim se kada vidim šta se nama događa, kako onda možemo očekivati napredak”, mišljenja je Čampara.

Komentirao suspendiranje Zorana Čegara

Čampara je komentirao i zašto Zoran Čegar, načelnik uniformirane policije FUP-a nije ranije suspendiran, točnije, onda kada je ošamario radnika na parkingu u Sarajevu. Kako dodaje, suspendiran je tek kada su se izvršili brojni pritisci kako medija tako i međunarodnih institucija.

“Tražio sam suspenziju i pisao i slao urgencije. Dok god takve ljude imamo u sustavu, ovoj državi ne može dobro biti”, zaključio je Čampara.

Kopirati
Drag cursor here to close