Imena

Sky aplikacija otkriva: Kokain se preuzimao ispred stambene zgrade u Mostaru

U prosincu 2020. godine članovi ove grupe izvršili su i prodaju opojne droge kokain u presovanom komadu sa utisnutim znakom mercedesa u količini od jednog kilograma za cijenu od 39.000 eura.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 11. 2022. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Admir Arnautović Šmrk i članovi njegove kriminalne grupe Adnan Maglić i ostali, prema ekskluzivnim informacijama "Avaza" koristili su Sky aplikaciju za nabavku i kupovinu, držanje i prodaju opojnih droga pretežno kokaina ali i ostalih vrsta narkotika.

"Avaz" ekskluzivno objavljuje Sky imena uhićenog Šmrka, Maglića ali i člana njihove grupe Edvina Imamovića. Admir Arnautović Šmrk i njegov suradnik Maglić, koristili su Sky imena Bendjamin, Rock, Brzi.

Arnautović kao organizator grupe je putem telefonskih aparata korištenjem Sky aplikacije, dogovarao vrstu, količinu i kupovinu opojne droge, potom su, uz angažman njima poznatih osoba, organizirali transport iz Južne Amerike u zemlje Europske unije i zapadnog Balkana. Avaz otkriva Sky imena pripadnika grupe.

Diablo, Luciano, Aurelia...

Sky aplikaciju tako su koristile osobe Sky imena Tigar, ZeePequenoBRBRBR, Batistuta, Golden, Doktor 46, Aurelia, Clin, Messi, Bro, Rolex, Diablo, Luciano, Pipa i drugi njima poznati pripadnici. U dokumentima Tužilaštva BiH, navodi se da su kokain, kanabis i speed prebacivali na teritoriju unutar zemalja EU te sa kupcima dogovarali količinu i prodajnu cijenu po znatno višim iznosima u odnosu na iznose kupovne cijene.

Kao organizatori međunarodne grupe, kako je navedeno, za organizirani kriminal, pojedinačno su pribavili protivpravnu imovinsku korist u novcu koja znatno prelazi iznos od 200.000 KM, koji su pri tome prikrivali na način da su novcem za koji su znali da je pribavljen izvršenjem krivičnih djela, kupovali nekretnine i druge stvari ili koristili za ulaganje u građevinske radove s ciljem povećanja cijena nekretnina.

Taj novac su koristili i u poslovanju firmi ugostiteljske djelatnosti, koje su registrirali na svoje ili imena njima bliskih članova obitelji i drugih povezanih osoba. Tužiteljstvo BiH ima dokaze da su članovi ove grupe u skladu s postignutim dogovorima putem Sky aplikacije djelovali na teritoriji Austrije, Belgije, Nizozemske te po uputama osiguravali tražene vrste i dogovorene količine droge za prodaju.

Pripadnici Sky imena ZeePequenoBRBRBR, Batistuta i Golden su djelovali na teritoriji Nizozemske, Austrije i BiH, Aurelia je djelovao na području Splita u Hrvatskoj, Clin je djelovao na teritoriji Crne Gore i na području Beograda u Srbiji, Doktor 46 je djelovao na području Zagreba u Hrvatskoj, Beča u Austriji i Frankfurta u Njemačkoj.

Prema podacima Tužiteljstva, Messi je bio angažiran na teritoriji Austrije i Slovenije a Bro na teritoriji Njemačke i Nizozemske.

Kada je u pitanju osumnjičeni Edvin Imamović Sky imena Rolex, on je djelovao na području Sarajeva, Crne Gore i Srbije. Članovi ove grupe vršili su primopredaju opojne droge njima poznatim pripadnicima grupe kojima su kao organizatori dodijelili ulogu i povjerili posao transporta - međunarodnog prijevoza širom zemalja Europske unije.

Jedan dio opojne droge, putem pirpadnika grupe Sky imena Diablo i R Luciano, prodavan je na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Prema informacijma Tužiteljstva, 20. travnja 2020. godine na teritoriji Austrije po obavljenom međunarodnom transportu, organizirali su i izvršili prodaju opojne droge kokain u presovanom komadu ciglastog oblika sa utisnutim znakom leptira u količini od jednog kilograma za cijenu od 62.000 KM (31.000 eura).

Kilogram speeda 1.300 eura

U prosincu 2020. godine članovi ove grupe izvršili su i prodaju opojne droge kokain u presovanom komadu sa utisnutim znakom mercedesa u količini od jednog kilograma za cijenu od 39.000 eura. U veljači 2021. godine članovi ove grupe organizirali su prodaju kokain u količini od dva kilograma za cijenu 31.000 eura. Također, u veljači 2021. godine tačnije od 8. do 24. veljače na području Kantona Sarajevo, njima poznatim osobama nudili su i prodaju opojne droge speed za cijenu od 1.300 eura po kilogramu. Podaci Tužitejlstva pokazuju da su članovi ove grupe na teritoriji BiH po obavljenom međunarodnom transportu organizirali i prodali 10 kilograma opojne droge kanabis.

Također, u siječnju 2021. godine Maglić je na području Mostara ispred jedne stambene zgrade preuzeo kilogram opojne droge kokain. U veljači 2020. godine na području Splita, članovi ove grupe dogovorili su prodaju kilograma kokaina za cijenu od 40.000 eura. U kolovozu 2020. na teritoriji Njemačke u Minhenu i Kelnu obavili su distribuciju i preprodaju, transport skladištenje i osiguranje 100 kilograma kokaina. U kolovozu 2020. godine organizirali su međunarodni transport i prodaju 10 kilograma kokaina na teritoriju Švicarske po cijeni od 38.000 eura po kilogramu.

U studenom 2020. godine kako navodi Tužiteljstvo, članovi ove grupe, na njima poznatoj lokaciji organizirali su prodaju kokaina, naziva "Kolumbija" po cijeni od 38.000 eura po kilogramu.

Kopirati
Drag cursor here to close