Potvrđeno

Blagaj - Djevojka van životne opasnosti, na mjesto nesreće postavljena prometna signalizacija

''Za postavljanje vertikane signalizacije Grad Mostar je angažirao drugu firmu, te su nakon što su naši djelatnici postavili ležeće policajace iz te firme postavili i horizontalnu signalizaciju’’, rekli su iz Komunalnog.
Vijesti / Flash | 20. 10. 2023. u 13:44 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na mjesto nesreće, koja se prije tri tjedna dogodila u Blagaju a u kojoj su ozlijeđene tri djevojke, nakon prosvjeda mještana, postavljena je vertikalna i horizontalna prometna signalizacija.

''Prije nekoliko dana smo iz Odjela za gospodrastvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara dobili nalog, bez obzira što to više ne spada u opis naših poslova, te smo zamoljeni da izvedemo radove na postavljanju tri izbočine za smirivanje prometa, popularno zvane ležeći policajci. Imali smo redovne radove na području Blagaja pa smo napravili i to’’, rekli su za Bljesak info iz Komunalnog poduzeća Mostar.

Istaknuli su kako djelatnici Komunalnog poduzeća od početka 2023. godine ne postavljaju horizontalnu i vertikalnu prometnu signalizaciju, te da je Grad je u obvezi da sam nađe izvođača na osnovu javnih nabavki.

''Za postavljanje vertikane signalizacije Grad Mostar je angažirao drugu firmu, te su nakon što su naši djelatnici postavili ležeće policajace iz te firme postavili i horizontalnu signalizaciju’’, rekli su.

Djevojka van životne opasnosti

Zdravstveno stanje djevojke, ozlijeđene u ovoj prometnoj nesreći, se poboljšalo te je van životne opasnosti, potvrđeno je za Bljesak.info iz mostarske bolnice.

''Proces liječenja ozljeđene N.H.(2006.) je u fazi poboljšanja te je trenutno hospitalizirana na Odjelu za dječju kirurgiju SKB Mostar’’,  rekli su za Bljesak.info iz SKB Mostar.

Druga djevojka smještena u Kantonalnu bolnicu 'Dr. Safet Mujić', bila je u životnoj opasnosti, smještena na odjelu Intenzivne njege, te nismo uspjeli doći do informacije o njezinom trenutnom zdravstvenom stanju.

''Nakon urađene operacije, pacijentica se nalazila se na mehaničkoj ventilaciji na odjelu Intenzivne njege’’, rekli su ranije za Bljesak.info iz ove bolnice. Treća djevojka, koja je također bila hospitalizirana ovoj bolnici otpuštena je ranije.

Od vozača izuzeti uzorci

Po naredbi dežurnog tužitelj, automobil je izuzet u krug Policijske uprave Mostar gdje su bila izvršena vještačenja.

''Od vozača su izuzeti uzorci krvi i urina, te bi se više informacija trebalo znati nakon pristizanja nalaza’’, rekla je ranije za Bljesak.info Ana Rajič glasnogovornica Tužiteljtsva HNŽ.

Podsjećamo, nesreća se dogodila 26. rujna oko 19 sati na cesti za Blagaj , u mjestu Pograđe, u kojoj su sudjelovali E.F. (1945) s vozilom marke BMW i pješakinje A.B. (2007), E.S. (2006) i N.H. (2007). Djevojke su  nakon što su izašle iz autobusa prije prelaska ceste propustile nekoliko automobila. Međutim, u trenutku prelaska ceste, nakon što je autobus nastavio svoje kretanje, na njih je naletio vozač BMW - a.  

 

Kopirati
Drag cursor here to close