Nakon stravičnog udesa

Ne planiraju odustati od prosvjeda: Mještani Blagaja traže prometnu signalizaciju

mještani Blagaja, koji često ispred svojih kuća svjedoče nemilim scenama, krenuli su sa mirnim prosvjedima od kojih ne misle odustati.
Vijesti / Flash | 01. 10. 2023. u 21:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene tri djevojčice na cesti Mostar – Blagaj ponovno je izvukla na površinu problem na koji mještani ovog naselja u blizini Mostara upozoravaju godinama. Zbog nepostojanja vertikalne i horizontalne signalizacije prometne nesreće su na ovoj dionici česte. Mještani su prosvjedovali, a kao što smo pisali pred Vijećem Grada Mostara pokrenuta je inicijativa za rješavanje ovog problema.

Dio ceste na kojoj je vozač udario tri djevojčice, nakon što su izašle iz autobusa i krenule preći cestu, nije adekvatno obilježen kao ni autobusno stajalište, a ni rasvjeta uz cestu nije u funkciji, rekli su mještani.

"Moja je djevojčica jedna od učesnica u ovom nemilom događaju. Najbolje je prošla od njih, puštena je iz bolnice, kući se nalazi. Naveče kada se ovdje dođe jako je loše osvjetljenje. Ležećeg policajca nemamo koji bi trebalo da uspore saobraćaj na ovom djelu. Ne postoji pješački prelaz na mjestu gdje je napravljena autobusna stanica'', rekao je za BHRT Kemal Sadžak, mještanin Blagaja.

Najbliži pješački prelaz od autobuskog stajališta je udaljen više od kilometar, a nema ni pješačke staze uz magistralu, kaže Sadžak. Sve to predstavlja odličan poligon za nepropisnu vožnju koja se odvijala i dok je naša ekipa snimala.

Zbog svega su mještani Blagaja, koji često ispred svojih kuća svjedoče nemilim scenama, krenuli sa mirnim prosvjedima od kojih ne misle odustati.

Video: Zbog nepostojanja signalizacije česti prometne nesreće u Blagaju

 

Kopirati
Drag cursor here to close