Povoljena inicijativa

Građani prijete prosvjedima, vijećnici traže bolju signalizaciju u Blagaju

U inicijativi traži što hitnije rješenje i izlazak prometnog isnpektora koji će predložiti najbolje rješenje za navedenu prometnicu
Vijesti / Crna Kronika | 27. 09. 2023. u 09:37 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tragične prometne nesreće koja se sinoć dogodila na cesti za Blagaj, u mjestu Pograđe, vijećnik Gradskog vijeća Grada Mostara Jasmin Pandur (Koalicija za Mostar) uputio je vijećničku inicijativu za adekvatno rješenje prometnih uvjeta od Posrta do Osnovne škole Blagaj.

''Tražimo postavljanje adekvatne vertikalne signalizacije, i rješenje uslova saobraćaja na lokaciji od skretanja za Pucinu mahalu od Osnovne škole Blagaj. Svjedoci smo nesreće koja se dogodila na lokaciji ulaska u mjesto Pograđe, a u više navrata smo kroz komunikaciju s odgovornima u Gradskoj upravi sugerirali prometna i sigurnosna rješenja s ostalom problematikom, na dionici od mosta na Posrtu do škole'', rekao je Pandur.

Kaže da kada se dogode ovakve stvari svatko je odgovoran.

U inicijativi traži što hitnije rješenje i izlazak prometnog inspektora koji će predložiti najbolje rješenje za navedenu prometnicu, u vidu zahtjeva MUP-u HNŽ-a za postavljanje radara i organizacije odjela i policijske stanice u Blagaju s 24 - satnom patrolom, i pojačanom patrolom kada se organiziraju javna događanja.

Prosvjed građana

Traži i postavljanje signalizacije kod osnovne škole, postavljanje autobusnih stajališta na Posrtu i Memića mahali.

Na mjestu prometne nesreće jutros su se okupili građani koji su upozorili da će blokirati cestu ako se ne iznađu adekvatna rješenja prometnih uvjeta u tom dijelu naselja. 

Teška nesreća

Podsjetimo, teške tjelesne ozljede, koje su trenutno opasne po život, zadobila je 16–godišnja djevojka ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila na ulazu u Blagaj, potvrđeno je iz Sveučilišne Kliničke bolnice Mostar.

Druge dvije djevojke su vozilom hitne pomoći prebačene u u Kantonalnu bolnicu 'Dr. Safet Mujić'.

''Jedna djevojka je stabilno, prebačena je na odjel te su u pitanje lakše tjelesne ozljede, dok je druga djevojka zadobila ozljede koje su opasne po život, nalazi se na mehaničkoj ventilaciji na odjelu Intenzivne njege’’, potvrđeno je za Bljesak.info iz ove bolnice. 

U bolnicu je prevezen i 78-godišnji E. F., vozač BMW - a koji je sudjelovao u nesreći, a koji je zadobilo lakše tjelesne ozljede, te je otpušten kući. 

Kopirati
Drag cursor here to close