Transporter

Bivši Mektićev suradnik i policajci iz RS predati Tužiteljstvu BiH

Jučer je na području Banja Luke uhićeno šest osoba, a akcija je realizirana koordiniranom suradnjom MUP-a RS-a i Tužiteljstva BiH. Među uhićena je pet aktivnih i bivših službenika policije RS, piše N1.
Vijesti / Flash | 03. 03. 2023. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici MUP-a RS-a predali su u nadležnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine osumnjičene uhićene u nastavku aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala povezanog s koruptivnim kaznenim djelima i zloupotrebom policijskih kapaciteta u predmetu "Transporter", priopćilo je Tužiteljstvo BiH.

5 bivših službenika policije

Jučer je na području Banja Luke uhićeno šest osoba, a akcija je realizirana koordiniranom suradnjom MUP-a RS-a i Tužiteljstva BiH. Među uhićena je pet aktivnih i bivših službenika policije RS, piše N1.

''Ove aktivnosti usmjerene su na šest osoba osumnjičenih da su, kao organizatori i članovi organizirane kriminalne grupe, duže vrijeme vršili krivična djela organiziranog kriminala povezana s krijumčarenjem i neovlaštenim prometom opojnih droga, kao i krijumčarenjem opojnih droga iz susjednih zemalja radi dalje preprodaje u Bosni i Hercegovini, te dalje distribucije prema ilegalnom narko-tržištu zemalja Europske unije i tako sticali nezakonitu imovinsku korist, kao i na osobe koje su koristeći svoj službeni položaj pomagale ovim osumnjičenim da ne budu otkriveni od organa gonjenja sprečavanjem dokazivanja i zloupotrebom položaja ili ovlaštenja'', naveli su iz Tužiteljstva BiH.

Organizirani kriminal

Dodali su da su osumnjičeni pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal.

''Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o daljim aktivnostima'', poručili su iz Tužiteljstva BiH.

Uhićene su osobe inicijala B.C., M.M., P.V., S.V., D.K. i M.V., a kako sazne N1, riječ je o Bojanu Cvijetiću, bivšem suradniku Dragana Mektića, Mladenu Milovanoviću, bivšem visokorangiranom inspektoru MUP-a RS, Predragu Vatrešu, također bivšem inspektoru, zatim, šefu Odsjeka za krađe vozila Siniši Vukašinoviću, te inspektorima Danijelu Kovačiću i Miladinu Vučiću.

Kopirati
Drag cursor here to close