Sjajan početak

Mektić i Pavić godinu otvorili osvajanjem turnira

Bio je ovo njihov jubilarni 15. zajednički naslov na ATP Touru, a Pavićev 33., a Nikola je na broju 23 osvojena ATP naslova u konkurenciji parova.
Sport / Ostali sportovi | 14. 01. 2023. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili su ATP turnir u Aucklandu svladavši u finalu konkurencije parova Amerikance Nathaniela Lammonsa i Jacksona Withrowa 6-4, (5) 6-7, 10-6 nakon jednog sata i 33 minuta igre.

Bio je ovo njihov jubilarni 15. zajednički naslov na ATP Touru, a Pavićev 33., a Nikola je na broju 23 osvojena ATP naslova u konkurenciji parova, prenosi HRT

Mektić i Pavić, koji su bili prvi nositelji na turniru, osvojili su prvi set zahvaljujući jednom breaku. Drugi set je odlučen u trinaestoj igri i otišao je na stranu Amerikanaca.

Odlučivao je tako produženi tie-break u koji su bolje ušli hrvatski tenisači, no vratili su se Amerikanci na zaostatak od samo 7-6, no tada gube dva svoja servisa i Mektić i Pavić iskorištavaju svoju prvu meč loptu za 10-6.

Sljedeći turnir za najbolji hrvatski par je Australian Open.

Treći hrvatski predstavnik ovog tjedna u finalu konkurencije parova na ATP Touru, Ivan Dodig predao je meč koji je trebao igrati s Amerikancem Austinom Krajicekom u finalu Adelaidea tako da su pobjednici bez borbe Salvadorac Marcelo Arevalo i Nizozemac Jean-Julien Rojer.

Kopirati
Drag cursor here to close